Sedorf pazari u Londonu: Želi da dovede Kola i Mikela

Trener fudbalera Milana Klarens Sedorf želi u letnjem prelaznom roku da dovede igrače Čelsija Ešlija Kola i Džona Obi Mikela, preneli su danas britanski mediji.

Kolov ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone i neizvesno je da li će mu uprava kluba ponuditi novi, pošto trener Žoze Murinjo daje prednost Sezaru Aspilikueti.

Murinjo je i pored toga rekao da želi da ga zadrži u timu, pa će o novom ugovoru odlučiti vlasnik kluba Roman Abramovič.

Sedorf želi da dovde levog beka i pojača tim zbog loših rezultata ekipe ove sezone pošto zauzima osmo mesto na tabeli Serije A sa 39 bodova zaostatka za prvoplasiranim Juventusom i do kraja sezone će se boriti za plasman u Ligu Evropa.

Dolazak Mikela zavisi od toga da li će Milan potpisati ugovore sa igračima koji su ove sezone na pozajmici, Adilom Ramijem iz Valensije i Adelom Tarabtom iz Kvins Park Rendžersa. Ako se uprava “roso-nera” ipak odluči za Mikela, poslaće ponudu Čelsiju od 11,5 miliona funti.

Uprave Milana i Čelsija su u dobrim odnosima, od uspešnih pregovora i transfera Mikaela Esjena na San Siro ovog januara.