Selektor Albanije: Pokazali smo da nismo Pepeljuga, u Beograd smo došli po tri boda

Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Đovani De Bjazi rekao je u ponedeljak u Beogradu da je Srbija favorit u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016, ali je istakao da je njegova ekipa ipak došla u Beograd po sva tri boda.

– Po mom mišljenju, glavni favorit u ovoj grupi je Srbija, iako to možda nije pokazala u Jermeniji, a onda Danska kao druga, pa Portugal, ali mi nećemo da odustanemo od naših ciljeva koje smo zacrtali na početku. Mi smo tu da svima njima otežamo život našim kvalitetom i zalaganjem na terenu – rekao je De Bjazi novinarima na stadionu Partizana.

Albanija i Srbija igraju u utorak u Beogradu meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Da Bjazi je kazao da je Albanija doputovala u Beograd maksimalno motivisana i da želi dobar rezultat.

– Dobro poznajemo srpsku ekipu, dosta smo ih analizirali, ali oni imaju novog selektora i način igre se automatski malo menja. Očekujemo da će utakmica biti teška, ali smo došli da se dostojanstveno borimo i da ostvarimo pozitivan rezultat koji naši navijači kod kuće mogu da proslave – rekao je on.

Albanija je u prvom kolu kvalifikacija napravila veliko iznenadjenje, pošto je remizirala s Portugalom, dok je u drugom kolu takodje odigrala nerešeno s Danskom.

On je naveo da njegova ekipa mora da zadrži skromnost s početka kvalifikacija, iako posle dve odigrane utakmice oni više nisu “Pepeljuga”.

– Mi nismo Pepeljuga, pokazali smo to u prve dve utakmice. Pokušaćemo da iskoristimo slabe tačke Srbije i da dođemo do tri boda i da donesemo radost našim navijačima – rekao je De Bjazi i dodao da mu je žao što neće biti albanskih navijača u Beogradu.

Novinare je zanimalo i šta misli o dočeku u Beogradu.

– Kao na svakom drugom mestu, osim što sam primetio da su povećane mere bezbednosti – kazao je on.

Albanija je prva u Grupi I kvalifikacija za EURO 2016. s četiri boda, Danska je druga sa istim brojem bodova, a Srbija treća s jednim bodom.

Utakmica između Srbije i Albanije igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.