SELEKTOR ĐORĐEVIĆ : Prvi duel je najbitniji, u Turskoj napadamo zlato!

Saša Đorđević
facebook.com/KSSrbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je glavni cilj na Evropskom prvenstvu 2017. godine osvajanje zlatne medalje.

 

– Moramo da budemo mentalno spremni i izuzetno posvećeni jer to dugujemo navijačima i sebi. Verujem da ćemo biti pravi, želimo zlato i to svi moji igrači znaju – rekao je Đorđević za sajt FIBA.

Đorđević nije želeo previše da komentariše rivale Srbije u grupnoj fazi šampionata Evrope – selekcije Turske, Rusije, Velike Britanije, Letonije i Belgije.

– Idemo od utakmice do utakmice. Za nas će prvi duel na prvenstvu biti najvažniji u istoriji srpske košarke, a onda svaki sledeći još bitniji – poručio je selektor “Orlova”, sa kojima je osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Prema njegovim rečima dobra stvar za reprezentaciju Srbije je što neće morati da menja gradove tokom turnira koji se održava u četiri zemlje jer se završnica igra u Istanbulu, u kojem će biti i u grupnoj fazi.

– Očigledno je da je to samo jedan detalj, ali će pomoći. To nas sprečava adaptacije i putovanja, kako nas, tako i navijača. Uopšte nije loše. Znamo koliko nas dug put čeka – poručio je Đorđević.

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra naredne godine, a titulu brani Španija.