SELEKTOR FUTSALERA ODUŠEVLJEN: ‘Kao da je neko hteo da pobedimo u poslednjoj sekundi’

Futsaleri
Beta

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je da je plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu ostvaren istorijski uspeh i dodao da je poslednja akcija na meču, koja je donela trijumf nad Ukrajinom, bila sticaj okolnosti.

 

Poslednji napad nije bio osmišljen, već se samo tako namestilo. Perić je iskusno sačekao i video Simića. Kao da je neko hteo da se ovako završi meč – rekao je Kovačević posle meča.

Srbija je u ponedeljak u Beogradskoj areni pred oko 11.000 gledalaca u četvrtfinalu pobedila Ukrajinu sa 2:1, a gol za trijumf postigao je Miloš Simić u poslednjoj sekundi.

Očekivali smo tešku utakmicu, bio je veliki ulog. Ukrajina je fizički moćna ekipa i viđena je prava rovovska borba i čudno je kako je na kraju izrežirana. Čekali smo devet godina na ovakav uspeh i dočekali ga – dodao je Kovačević.

 

On je ocenio da Srbija uz veliku podršku navijača može do dobrog rezultata u nastavku takmičenja.

Idemo korak po korak, dobro ćemo se pripremiti za polufinale. Znamo da imamo najmanje iskustva od preostalih učesnika, ali uz ovakvu podršku sa tribina, sve je moguće – kazao je Kovačević.

Srbija će se u četvrtak u polufinalu sastati sa boljim iz duela između Rusije i Azerbejdžana.