Selektor pred prvi meč na Mundijalu: “Svi imamo šansu da pobedimo, ne plašimo se Brazila”

Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije uoči utakmice Srbije i Brazila u prvom kolu grupne faze Mundijala (četvrtak, 20.00).

screenshot/youtube.com/FSS

Selektor Piksi izjavio je da je stanje u timu zadovoljavajuće.

– Nijedan trener na svetu neće reći u kom sastavu će igrati. Znam 99 odsto ko će da igra za Brazil, ali to neće ništa promeniti. Mi smo dobro radili dobro smo se adaptirali, stanje je zadovoljavajuće. Jedino je Kostić pod znakom pitanja za sutra – rekao je Piksi.

Selektor očekuje da Srbija igra hrabro.

– Očekujem dobru, hrabru Srbiji koja će dati sve od sebe da upiše dobar meč. Brazil je srećan sto ima toliko sjajnih napadača, ali neko treba da igra i odbranu. Brazil je sjajan, očekujem ekstremno tešku utakmicu, pokušaćemo da taktički budemo dobar protivnik Brazilu. Svi imamo šansu da pobedimo, ne plašim se nikoga, pa, izvinite, ni Brazila – navodi selektor.

Srbija će se brinuti o svojoj igri, te će pokušati timski da nadigra Brazilce.

– Nikada ne markiramo posebno svakog igrača, Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjani, ali nije mi važno kako Brazil igra, već kako Srbija igra. Moramo da budemo koncentrisani, da budemo pametni, da ne trčimo da svakog marikarmo. Biće teško ali moguće je zaustaviti Brazil – kaže Stojković.

Ne veruje u priču o špijuniranju.

– Ne verujem da su nas špijunirali dronom, sumnjam da je to tačno, ko smo mi da nas tako špijuniraju, oni su svetska velesila. A i da su ga slali ne znam šta bi videli, ništa posebno – navodi selektor.

Selektor ima podršku porodice, koja mu mnogo znači u Kataru.

– Porodica je važan faktor i motivacija. Moja je stigla sinoć u Dohu, imam četiri unuke, a Inđija Rouz mi je otpevala jednu pesmu i poželela želju. Učiniću sve da je na razočaram – objašnjava selektor.

Otkrio je da u slobodno vreme ne razmišlja mnogo o fudbalu.

– Ne razmišljam o fudbalu kada sam opušten, kada ostanem sam. Tako se koncentrišem na stvari koje će doći. Jako srećnim me čini što sam malu Srbiju doveo u Katar. Nije bitan samo Brazil, već i Kamerun i Švajcarska. Učinićemo sve da prikupimo što više bodova da nas odvedu u drugi krug. Zamislite jednu Italiju sedi kući i gleda na TV-u utakmice – navodi selektor.

Postoji bitna razlika ovog i prethodnog Svetskog prvenstva odigranog u Rusiji pre četiri godine.

– Razlika je u odnosu na Rusiju, sada igramo prvi meč, a tada smo igrali poslednji. Velika je razlika. Igrači imaju više iskustva i samopouzdanja. Sada je novi izazov sa više samopouzdanja. Ali SP je SP, možete da imate pet-šest bodova i prolazite, sa tri teško. Ako osvojimo šest bodova do Švajcraske onda nećemo imati o čemu da brinemo. Radujem se što ćemo igrati protiv njih i radujem se tom meču – optimističan je naš selektor.

Još uvek ne otkriva sastav.

– Znam tim koji će igrati, ali ne mogu da kažem, neozbiljno je da kažem. Igraćemo sa napadačem sigurno – kaže Stojković.

Objasnio je stanje Mitrovića i Kostića.

– Mitrovic radi s ekipom, dobra vest je da ga ne boli u tom delu gde je imao povredu. Kostić vuče povredu od poslednje utakmice Juventusa, oseća umor u mišiću, Juve kao da nema drugu stranu sve igra po Kostićevoj – navodi seletor Srbije.

Nije dovoljno da Srbija bude hrabra.

– Mi znamo i da igramo, nismo samo hrabri kao Hrvati 1998. Igranje 10 na 10 , niko nema krila da leti i da ne možete da ga uhvatite. S tim mentalitetom možete mnogo. Kako da pobediš Brazilce kad su mnogo jaki, ali istorija se menja, svaki sledeci pokušaj je šansa da nešto promenite. Ne razmišljamo “dajte da pobedimo Brazil jer ih nismo dobili 88 godina, nego da skupimo što više bodova i prođemo“ – završio je Piksi.

Utakmica sa Brazilom igra se u četvrtak od 20.00 časova.