SELEKTOR VERUJE U NOVI USPEH: Velšanima nametnuti naš stil igre!

Slavoljub Muslin
print screen/twitter.com/FSSrbije

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin, najavio je ofanzivnu igru u predstojećem duelu naše reprezentacije, protiv Velsa u Kardifu.

I pored brojnih pehova koji su zadesili nekoliko bitnih igrača, selektor Muslin ne gubi samopouzdanje, pred poslednji takmičarski meč u 2016. godini.

– Vidim da su svi dobro raspoloženi i da sve ide kako treba. Kao u svakoj utakmici, i protiv Velsa ćemo ići na pobedu. Dva prethodna trijumfa dali su nam potrebno samopouzdanje, novi trijumf bi bio idealan nastavak puta ka Rusiji – navodi selektor dodavši da od svojih igrača očekuje otvorenu i ofanzivnu igru:

– Mi ćemo napasti, ali u svakoj utakmici tema je odnos snaga datog dana. Ako je tog dana protivnik bolji i jači, onda moramo da se branimo. Naravno pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i svoj sistem igre, a onda da se oni prilagode našem sistemu. Igramo slično, dobro smo ih analizirali i znamo kako želimo da igramo. Imamo dva-tri dana da to uvežbamo – zaključuje selektor.

Zbog kadrovskih problema Muslin je prinuđen da napravi nekoliko promena. Zbog toga je na poziciji levog beka, naknadno pozvan povratnik u A tim Ivan Obradović.

– To su naši redovni problemi, svaki trener se suočava sa time . Imamo problem i sa Fejsom, kao i sa Jagošem Vukovićem, koji je obnovio povredu. Ipak, imamo dovoljno kvalitetnih fudbalera. Igrali smo i bez Matića i bez Kolarova, borićemo se sa tim problemima jer nas nisu omeli u prethodnim utakmicama. Sa Radojom je sve u redu, rekao mi je da nema problema – izjavio je Muslin i dodao da pomno prati igre svih protivnika Srbije. On je označio Bejla kao glavnu opasnost, jer Velšanin ove sezone u Real Madridu pruža izuzetne igre.