SENZACIJA U SUPERKUPU ŠPANIJE: Mesi isključenjen prvi put, Bilbao osvojio trofej (VIDEO)

Fudbaleri Atletik Bilbaa ostvarili su jedan od najvećih uspeha u novijoj klupskoj istoriji i trijumfovali u ovogodišnjem Superkupu Španije.

printscreen/youtube.com/Rafael Football

Baski su posle velikog preokreta u finalu u Sevilji savladali Barselonu posle produžetka sa 3:2 i tako došli do trećeg trofeja u ovom takmičenju. Duel je obeležio i crveni karton Lionela Mesija koji je isključen prvi put u klupskoj karijeri.

Bilbao je napravio pravu senzaciju, jer je u samo nekoliko dana prvom eliminisao Real Madrid, a potom pobedio i Barselonu u borbi za pehar.

Time je ostavio Ronalda Kumana bez prvog ozbiljnog rezultata na klupi Katalonaca, a Atletik je do trijumfa došao na impresivan način.

Dva puta su se izabranici trenera Marseljinja vraćali posle vođstva Blaugrane – Grizmanove pogotke su neutralisali prvo Oskar de Markos, a potom i Asjijer Viljalibre, koji je u 90. minutu izborio produžetke.

Već na startu prvog jedan od najboljih igrača crveno-belih Injaki Vilijams je postigao spektakularan pogodak sa ivice kaznenog prostora i doneo svom timu veliko slavlje.

U Barseloni nisu bili zadovoljni odlukama sudije, a kulminacija svega na terenu dogodila se u 121. minutu, kada je zbog udaranja laktom Mesi zaradio isključenje.

On je to učinio u pokušaju da se oslobodi rivala i ostaće upisano da je prvi put u karijeri dobio crveni karton u klupskim mečevima.

Do sada je dva puta “pocrveneo” kada je igrao za reprezentaciju Argentine.