Senzacionalni transfer Dinama: Mamić doveo najboljeg mladog igrača Španije

Dinamo iz Zagreba se na zvaničnom Internet sajtu pohvalio potpisivanjem senzacionalnog transfera sa najboljim mladim igračem Barselone, 16-godišnjim Danijem Olmom.

Reč je o igraču koji je bio kapiten i najbolji strelac mlađih uzrasta Barselone, španskom reprezentativcu i velikom talentu.

– Razlog mog dolaska ovde je vrlo jednostavan: dolazak u Dinamo je najbolja opcija za moj fudbalski razvoj. U Dinamu su sjajni uslovi za mlade igrače, odlično se radi i mladi igrači rano dobiju priliku u seniorskom fudbalu. Znam igrače koji su igrali ovde kao što Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić, Lovren, a danas igraju u Realu, Barseloni, Interu, Liverpulu i Atletiko Madridu tako da je više nego jasno da se ovde sjajno radi – kazao je 16-godišnjak.

Dani Olmo ima samo 16 godina, igra na poziciji napadača i pet puta je u poslednjih šest godina bio prvi golgeter svoje generacije, noseći kapitensku traku oko ruke.

Doskorašnji kadet Barselone igrao je još u Espanjolu, odakle je i dobio poziv da se pridruži La Masiji. On će početi s radom u drugom timu Dinama, ali se očekuje da ubrzo bude prekomandovan u najbolji sastav.