Sep Blater čestitao Zvezdi titulu: Svaka čast na trofeju, prekinuta je vladavina Partizana

Na adresu fudbalskog kluba Crvena zvezda i Predsednika Dragana Džajića za osvajanje 26. šampionske titule stigla su i pisma prvog čoveka FIFA Sepa Blatera i generalnog direktora Gasproma Aleksandra Djukov.

Sep Blater je čestitao svima koji su imali udela u ovom uspehu, i Crvenoj zvezdi poželeo sve najbolje u budućnosti.

– Dragi Predsedniče, dragi prijatelju, primite moje najtoplije čestitke upućene Crvenoj zvezdi. Ovaj rezultat doprinosi ugledu kluba. Moje čestitke idu i na račun igrača, trenera, stručnog i medicinskog osoblja kao navijačima, jer je svaki segment kluba, bez ikakve sumnje, imao učešća u konačnoj pobedi i uspehu kluba. U ime svetske fudbalske organizacije, želim da se zahvalim Crvenoj zvezdi za uzbuđenje koje je donela fanovima ove prelepe igre, i poželim joj sve najbolje u budućnosti – navodi se u pismu Predsednika FIFA.

Generalni direktor Gasproma se takođe sa puno reči hvale obratio klubu sa Marakane.

– Dozvolite mi da Vam čestitam dugo očekivanu pobedu u šampionatu Srbije! Posebnu vrednost tituli šampiona Srbije daje činjenica što je taj trofej osvojen pre kraja regularnog dela prvenstva. To još jednom potvrđuje visoku klasu fudbalera i kvalifikaciju trenerskog i menadžerskog štaba Crvene zvezde. Siguran sam da će u budućnosti, uz podršku Gaspromnjefta, fudbaleri, treneri i menadžment kluba uspeti ne samo da ostanu lideri u nacionalnoj fudbalskoj ligi Srbije, već i da sa puno osnova mogu da pretenduju na uspešan nastup u evropskim i međunardnim takmičenjima. Dozvolite da Vam još jednom čestitam na zasluženoj tituli i da izrazim duboko zadovoljstvo razvojem saradnje “FK Crvena zvezda” i “Gasprom Njeft” – poručio je Djukov.