Serena osvojila Majami: Na Li nedostojan rival za Amerikanku

Američka teniserka Serena Vilijams sedmi put u karijeri osvojila je titulu u Majamiju, pošto je u finalu savladala Kineskinju Na Li sa 7:5, 6:1.

Svoju šansu Li je propustila u prvom setu, kada je vodila sa 5:2, uz dva brejka prednosti. Obe teniserke nisu igrale na svom nivou, ali Amerikanka je u ključnim momentima izvanredno riternirala i pogađala je svaki put kada je to bilo potrebno.

Zato je u desetom gemu, kada je Li drugi put servirala za set, spasla set loptu, a u 12. gemu Serena je dobila jako dug gem sa šest izjednačenja i realizovala je svoju treću set loptu za 7:5.

Tada je već bilo jasno da će mlađa Vilijamsova doći do titule, a tako je i bilo – došla je do brejka za 3:1, a poslednju priliku da se održi u meču Li je propustila u šestom gemu, kada je Serena iskoristila petu brejk loptu i povela sa 5:1.

Vilijamsova je do titule došla iako je ubacivala samo 42% prvih servisa, a imala je po 29 vinera i neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Li je upisala 16 direktnih poena i čak 37 grešaka.

To je bila 11. pobeda Serene u 12 mečeva sa Li, kojom je došla do 59. titule u karijeri.