Serena u probranom društvu: Amerikanka preko Lisicki došla do 700. pobede u karijeri

Prva teniserka sveta Serena Vilijams zabeležila je 700. pobedu u karijeri, pošto je danas posle velike borbe pobedila Sabinu Lisicki i plasirala se u polufinale turnira u Majamiju.

 

Amerikanka je u četvrtfinalu pobedila Nemicu 7:6, 1:6, 6:3. Serena Vilijams je u prvi set jedva dobila u taj brejku, a onda je u prvom gemu drugog seta napravila brejk.

Lisicki je tada preuzela kontrolu meča i osvojila sledećih šest gemova, napravivši tri neiznudjene greške, uz tri direktna poena.

Vilijams je i početkom trećeg seta imala malo problema, ali je uspela da dobije prvi gem, a onda posle brejka i da stekne vodjstvo 3:0. Nakon toga, obe teniserke su čuvale svoj servis do kraja seta, koji je Amerikanka dobila sa 6:3.

Serena Vilijams je do sada osvojila 19 grend slem titula, a posle ovog trijumfa se priključila malom klubu od sedam teniserki koje su imale 700 pobeda.

 

Martina Navratilova je ostvarila najviše pobeda u istoriji ženskog tenisa – 1.442. Posle nje idu Kris Evert sa 1.309, Štefi Graf sa 902, Virdžiija Vejd ima 839, Aranča Sančez-Vikario 759, Lindzi Devenport 753, a Končita Martinez 739.

Ovo je takođe bila 19. uzastopna pobeda Serene Vilijams, pošto je poslednji poraz pretrpela u oktobru, od Simone Halep u prvom krugu završnog turnira u Singapuru.

Ovo joj je i 16. uzastopna pobeda u Majamiju, u kome je poslednji put izgubila 2012. od Karoline Voznijacki u četvrtfinalu.