Serija A: Đorđević asistirao za pobedu Lacija, poraz Milana u Đenovi, veliki preokret Atalante

Srpski napadač Filip Đorđević bio je asistent za pobedu Lacija u Parmi od 2:1, dok je Milan izgubio na gostovanju od Đenove sa 1:0.

Najdramatičniji meč odigran je u Bergamu gde je Atalanta savladala Ćezenu 3:2, posle dva gola zaostatka. U prvom meču dana Napoli je igrao samo 2:2 sa Empolijem, dok se u nedelju uveče sastaju Inter i Udineze.

Parma je odigrala dobro protiv Lacija i naizgled povela u savršenom trenutku, u poslednjem minutu prvog poluvremena golom Rafaelea Paladina glavom.

Međutim, u trećem minutu nadoknade vremena, pretposlednjem, Lacio stiže od izjednačenja, Lukas Bilja je pronašao Stefana Maurija koji glavom pogađa za 1:1.

U prvih 15 minuta nastavka meča oba tima su imala po gol šansu, propuštaju je Senad Lulić za goste i Hose Mauri za domaćina, da bi pola sata pre kraja Lacio stigao do preokreta.

Gol za pobedu postigao je rezervista Felipe Anderson, nakon proigravanja Filipa Đorđevića postigao je atraktivan gol smestivši loptu u donji desni ugao.

Đenova nastavlja da blista, ostvarila je treću pobedu u poslednjih pet kola, drugu uzastopnu, a sada je pao Milan. Gol odluke je u 32. minutu postigao Luka Antoneli glavom sa penala.

Meč je obilovao gol šansama, propuštali su ih Perin, Peroti, Falkue i De Majo za domaćina, dok su se u dresu Milana ispromašivali El Šaravi, Menez, Makses i Bonaventura dva puta.

Ćezena je ispustila dva gola prednosti u Bergamu i doživela treći poraz u poslednja dva kola. Gregore Defrel je golovima u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena doneo veliku prednost gostima, ali je Joan Benaluane u nadoknadi vremena vratio Atalantu u igru.

To je probudilo domaćina u nastavku, koji za manje od deset minuta stiže do preokreta i pobede, golovima Giljelmea Stendarda i Maksimilijana Moralesa, nakon odbitaka.