Serija A: Dva gola Totija u rimskom derbiju, pobeda Sampdorije, goleada ‘Viole’ i Palerma

Fudbaleri Rome i Lacija odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju Rima, a Sampdorija je minimalnim rezultatom savladala Empoli u 18. kolu italijanske Serije A.

Lacio je bio bolji tim u prvom poluvremenu, Roma nervozna, nisu ni prišli Marketiju, a posle par pretećih napada, “Nebesko-plavi” su poveli. Felipe Anderson je sjajno pronašao Maurija, a kapiten Lacija je bio siguran – 1:0 za goste.

Nekoliko minuta kasnije, Brazilac je sjajnim udarcem prinudio na kapitulaciju iskusnog čuvara mreže “Vučice”.

U nastavku meča druga slika, kao da je Laciju ušla voda u uši. Već nakon par minuta Strotman je uposlio Totija koji je postigao 10. gol u rimskim derbijima, čime je kapiten Rome postao najbolji strelac u istoriji “Derbija dela Kapitale”.

Onda novi trenutak magije Totija: „Princ Rima” je akrobatskim udarcem savladao Marketija za 2:2, što je bio i konačan rezultat meča.

Kaljari je poveo ubedljivo protiv Ćezene u prvom poluvremenu, na debiju Zole pred domaćom publikom na rodnom ostrvu. Žoao Pedro je, pošto mu je Leali odbranio penal, sproveo loptu u mrežu, a onda je asistirao Donsahu, nakon čega je igrač iz Gane duplirao prednost domaćih. U nastavku je kapitulirao Brkić, u samom finišu, iskusni Brijenca je matirao Srbina, počast za Ćezenu, ali su bodovi ostali na Sardiniji.

Fiorentina je povela protiv Palerma posle akcije Kuadrada, levi bek Paskval je matirao Sorentina. U nastavku je još jedna lopta završila u mreži Sicilijanaca, a najsnalažljiviji je bio štoper Toskanaca Balanta – 2:0.

A onda se za par minuta sve okrenulo, Kvaison sa dva gola za par minuta poravnao na 2:2. Ludi meč na “Frankiju” se nastavio, nije dugo trajala radost Palerma, Kuadrado vraća prednost “Ljubičastima”, da bi Španac Hoakin ponovo odveo Montelinu ekipu na pristojnu prednost. Ni tu nije bio kraj, Beloti je iz penala desetak minuta pre kraja vratio neizvesnost, 4:3. Ipak, Fiorentina je uspela da sačuva trijumf u odličnom meču.

Bombom nekadašnjeg igrača Hamburga Sale, Verona je u finišu prvog dela povela protiv Parme. Fenjeraš je izjednačio nakon dvadesetak minuta nastavka, Lodi je u svom stilu iz slobodnjaka poravnao na 1:1. Ipak, na scenu stupa Luka Toni, uspeo je da nadmudri Paletu i savlada Mirantea! Verona je golom Valotija overila pobedu.

U Bergamu bez golova na poluvremenu, Atalanta je imala više od igre, ali je najbolju šansu propustio gost. Bivši igrač Atalante, Skeloto je propustio šansu da Kjevo dovede do prednosti. U drugom poluvremenu oba tima imala su svoje šanse, videli smo mnogo bolji fudbal, a Zapakosta svojim drugim golom u prethodna dva meča donosi prednost Lombardijcima. Bod Kjevu u 90. minutu, Slovenac Lazarević uspeva da Venete spasi poraza.

Obijang i Dankan su imali šanse za Sampdoriju protiv Empolija u prvom poluvremenu, ali se istakao golman gostiju Sepe. Odbrana gostiju otključana je na startu drugog dela, posle akcije Bergesija i Edera, omaleni Brazilac je matirao Sepea za novu pobedu ekipe našeg Siniše Mihajlovića.

Serija A, 18. kolo:

Nedelja:

Inter – Đenova 3:1 (2:0)

(Palasio u 12, Ikardi u 39, Vidić u 88. – Ico u 85.)

Roma – Lacio 2:2 (0:2)

(Toti u 48. i 64. – Mauri u 25, Anderson u 29.)

Atalanta – Kjevo 1:1 (0:0)

(Zapakosta u 72. – Lazarević u 90.)

Kaljari – Ćezena 2:1 (2:0)

(Žoao u 11, Donsa u 27. – Brienza u 89.)

Firentina – Palermo 4:3 (1:0)

(Paskval u 20, Basanta u 51, Kvadrado u 64, Hoakin u 74. – Kvaizon u 59. i 61, Beloti pen. u 81.)

Sampdorija – Empoli 1:0 (0:0)

(Eder u 49.)

Verona – Parma 3:1 (1:0)

(Sala u 39, Toni u 72, Valoti u 91. – Lodi u 63.)

20.45 Napoli – Juventus