Serija A: Fiorentina u Ligi Evrope, Sampdorija još čeka, Đenovi neizvesna evropska licenca

Fiorentina
Beta

Fudbaleri Fiorentine obezbedili su plasman u Ligu Evropa sledeće sezone, pošto su danas na gostujućem terenu pobedili Palermo sa 3:2, u utakmici pretposlednjeg 37. kola Serije A.

 

Fiorentina je povela u 23. minutu golom Josipa Iličića, a tri minuta kasnije izjednačio je Mate Jajalo. Novo vođstvo „Ljubičastima” doneo je Alberto Đilardino u 33. minutu, a izjednačio je Luka Riđoni u 69. minutu. Pobedu gostima doneo je Markos Alonso u 78. minutu.

Ekipa iz Firence je posle četvrte uzastopne pobede peta na tabeli sa 61 bodom, a Palermo zauzima 11. mesto sa 46 bodova.

Fudbaleri Sampdorije odigrali su danas na gostujućem terenu sa Empolijem nerešeno 1:1 i propustili priliku da ostanu u igri za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, pošto imaju četiri boda manje od Đenove.

Međutim, Sampdorija bi umesto Đenove mogla da igra u kvalifikacijama, ukoliko njihov gradski rival ne dobije licencu Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ja sam čovek fudbala, Đenova je zaslužila kvalifikacije na terenu – rekao je trener Sampdorije Siniša Mihajlović.

Empoli je poveo u 57. minutu golom Manuela Pukarelija, a bod Sampdoriji doneo je Samjuel Eto u 90. minutu.

Sampdorija je sedma na tabeli sa 55 bodova, a Empoli zauzima 15. mesto sa 42 boda.

Kaljari je na gostujućem terenu pobedio Čezenu sa 1:0, Sasuolo je takođe kao gost istim rezultatom pobedio Udineze, dok su nerešeno odigrali Kjevo – Atalanta, 1:1 i Parma – Verona, 2:2.