Serija A: Lagana ‘četvorka’ Fiorentine u gostima, Menez srušio Udineze, Đenova pobedila Ćezenu

U nedelju od 15 časova igralo se pet utakmica italijanske Serije A, pobede su zabeležili Milan, Fiorentina, Đenova i Palermo, dok su Empoli i Atalanta podelili bodove.

Milan je bio bolji tim u prvom poluvremenu od Uudinezea, no golova nije bilo. U nastavku se Udineze branio, nije bilo nekih prilika, ali je posle jedne gužve u kaznenom prostoru Domici bio u duelu sa Hondom. Japanac je pao, čini se malo i teatralno, iako je kontakta bilo, defanzivac Udinezea je dobio crveni, a Menez sa bele tačke doveo Milan do prednosti. Posle toga je brojčana ravnoteža uspostavljena kada je Esijen posle udaranja Konea prestrogo dobio crveni. Međutim, ubrzo je posle sjajne solo akcije sjajni Menez nastavio golgetersku seriju, njegov treći gol u dva meča i Milan je stigao do toliko željene pobede.

Na Sardiniji je Fiorentina očitala lekciju Kaljariju. Domaće je načeo Mati Fernandez, a isti igrač je u nastavku duplirao vođstvo. Mario Gomez i Kvadrado su potvrdili pobedu i naneli katastrfou domaćima.

I Đenova je protutnjala Ćezenom, još je Matri promašio penal, pa su Romanjoli i dobro prošli. Za desetak minuta je bilo 2:0, a Volta je autogolom pred poluvreme oduzeo svaku nadu Ćezeni. Đenova je sada preskočila Napoli i Sampdoriju, makar do sutra, kada ova dva tima zatvaraju kolo na “Marasiju”.

 

Palermo je poveo protiv davljenika Parme golom Dibale, Paladino je izjednačio, ali se “Barbera” radovao u finišu kada je Paragvajac Bareto iz slobodnjaka, posle greške golmana Jakobućija doneo Sicilijancima novo vođstvo i ispostavilo se pobedu. Parma je zbog isključenja Felipea ostala sa desetoricom, ali je imala par dobrih šansi da izjednači rezultat. I Palermo je završio sa desetoricom, na kraju je isključen strelac pobedonosnog gola Bareto.

 

U 18 časova Juventus dočekuje Torino, a Inter će gostovati u Rimu protiv drugoplasirane Rome od 20:45.

Serija A, 13. kolo:

Nedelja:

Milan – Udineze 2:0 (0:0)

(Menez u 65. i 75)

Kaljari – Fiorentina 0:4 (0:1)

(Fernandez u 17. i 55, Gomez u 69, Kvadrado u 74.)

Ćezena – Đenova 0:3 (0:3)

(Matri u 4, Antoneli u 7, Burdizo u 43.)

Empoli – Atalanta 0:0

Palermo – Parma 2:1 (0:0)

(Dibala u 37, Bareto u 73. – Paladino u 40.)

18.00 Juventus – Torino

20.45 Roma – Inter

Subota:

Kjevo – Lacio 0:0

Sasuolo – Verona 2:1 (0:1)

(Sansone u 50, Tajder u 77. – Moras u 7.)

Ponedeljak:

Sampdorija – Napoli