Serija A: Pjanić doneo pobedu Romi protiv Napolija, ‘Vučice’ učvrstile drugu poziciju

Fudbaleri Rome pobedili su danas na svom terenu ekipu Napolija sa 1:0 (1:0) u prvom meču 29. kola italijanske Serije A. Derbi kola odlučio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić golom u 25. minutu, posle asistencije Alesandra Florencija.

Ekipa Rudija Garsije je savladala direktnog konkurenta za mesto koje vodi u Ligu šampiona i drugim trijumfom u nizu nagovestila da je izašla iz rezultatske krize.

Junak meča na Olimpiku bio je golman Rome Morgan de Sanktis, koji je odbranio nekoliko odličnih šansi Drisu Martensu i Manolu Gabijadiniju.

Srpski fudbaler Adem Ljajić odigrao je svih 90 minuta i bio jedan od najzapaženijih aktera.

„Vučica” je do vođstva stigla pogotkom Miralema Pjanića u 25. minutu igre, ispostavilo se da je reprezentativac Bosne i Hercegovine postavio i konačni rezultat na meču, jer je vođstvo Rome od 1:0 ostalo na snazi do poslednjeg minuta.

Zanimljivo je da je Pjanić na pomalo neobičan način proslavio pogodak, a pretpostavlja se da je ovim potezom poslao poruku navijačima Rome.

U poslednje vreme često osporavani Pjanić je na asistenciju Florenzija posle dužeg perioda ponovo zatresao mrežu:

Nakon ove pobede, Roma se i dalje nalazi na drugom mestu tabele sa 56 bodova (11 manje od vodećeg Juventusa – 67), dok je Napoli peti sa 47 bodova.

Pogledajte statistiku: