Serija A: ‘Viola’ na poziciji koja vodi u Evropu, Inter opet razočarao, remi Lacija

Fudbaleri Fiorentine pobedili su u Firenci ekipu Ćezene sa 3:1 u 34. kolu Serije A i tako preuzeli četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije u Ligu Evrope.

 

U dobroj i zanimljivoj utakmici Roma je od starta bila dominantna. Stvarala je više prilika, bolje kontrolisala igru i na kraju zasluženo slavila.

Vučica je povela u 35. minutu preko Sejdua Dumbije, a konačnih 2:0 postavio je Florenci u trećem minutu sudijske nadoknade.

Ovo je veoma bitna pobeda za Romu koja je tako oept odmakla Napoliju i veoma je blizu da obezbedi bar treću poziciju koja naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Đenova je i posle ovog poraza ostala na šestoj poziciji sa samo jednim bodom manje od svog gradskog rivala Sampdorije i plasmana u Ligu Evrope. Srpski reprezentativac Adem LJajić proveo je celu utakmicu na klupi domaćih.

Ekipa Vinćenca Montele iskoristila je jučerašnji poraz Sampdorije od Juventusa i prilično lako trijumfovala nad Ćezenom. Najzaslužniji za nova tri boda bio je slovenački fudbalerJosip Iličić, strelac dva gola.

Još jedna promena se desila na vrhu tabele, nakon što je Lacio remijem u Bergamu protiv Atalante (1:1) prepustio drugu poziciju Romi.

Udineze je pobedio u Veroni minimalnim rezultatom, a domaći tim je meč završio sa dva igrača manje zbog crvenih kartona Sale i Markeza. Fudbaleri Intera su još jednom razočarali odigravši na San Siru 0:0 sa Kjevom.

Serija A, 34. kolo

Subota:

Sampdorija – Juventus 0:1 (0:1)
(Vidal 32)

Sasuolo – Palermo 0:0

Nedelja:

Roma – Đenova 2:0 (1:0)

(Dumbija 35, Florenci 90+3)

Atalanta – Lacio 1:1 (0:0)
(Bijava 49 – Parolo 77)

Fjorentina – Ćezena 3:1 (2:0)
(Iličić 31 pen., 35, Đilardino 56 – Rodrigez 59)

Verona – Udineze 0:1 (0:0)
(Di Natale 62)

Inter – Kjevo 0:0

20.45 Napoli – Milan

Ponedeljak:

20.45 Kaljari – Parma