Serija A: ‘Vučica’ preuzela vođstvo na tabeli, Đorđevićev Lacio kažnjen zbog promašaja

U utakmicama trećeg kola Serije A, Parma je kao gost posle preokreta savladala Kjevo, Đenova je minimalcem kaznila promašaje Lacija, dok je Roma bila sigurna na svom stadionu

Kaljari nije dugo potrajao na “Olimpiku”. Zemanov tim je za par minuta primio dva gola, Roma je sa pola gasa slavila i na osnovu gol razlike preuzela čelnu poziciju u Seriji A.

Već nakon desetak minuta je Florenci asistirao Destru koji se našao sam ispred Kranja i nije pogrešio. Dva minuta kasnije sve je bilo rešeno, ovoga puta je Keita uposlio Žervinja, 2:0 za Romu posle 13. minuta.

Domaćin je rutinski priveo posao kraju, Ljajić je dobio šansu posle dvadesetak minuta, a “Vučica” je prištedela snagu za vanredno kolo u sredu u kome gostuje u Parmi.

Lacio se ispromašivao u prvom poluvremenu u Đenovi, imali su deset udaraca na gol, Filip Đorđević je pogodio prečku, ali je Perin golman domaćih ponovo bio odličan.

Basta se povredio i izašao na poluvremenu, u drugom delu je tempo pao, domaćin se bolje branio, a ulaskom Pinilje bili su opasniji pred golom Beriše i mogli i da kazne promašaje “Orlova”. Na kraju, Lacio je ostao sa desetoricom, Holanđanin De Vrij je dobio crveni karton pet minuta pre kraja, a ono što je najavljivao Čileanac Pinilja je realizovao u 87. minutu kada je posle akcije Perotija doneo minimalni trijumf od 1:0 Ligurijcima.

U trećoj popodnevnoj utakmici takođe je ostalo 0:0, Sampdorija je odolela u Sasuolu. Domaćin je imao zrelije šanse u prvom delu, meč uglavnom dosadan, a stiče se utisak da su oba tima bila zadovoljna podelom plena.

Serija A, 3. kolo:
Subota:
Ćezena – Empoli 2:2 (2:0)
(Marilungo 30, Defrel 32 – Tavano 55, Ruđani 72)
Milan – Juventus 0:1 (0:0)
(Tevez 71)
Nedelja:
Kjevo – Parma 2:3 (1:0)

(Isko 4, Paloski 82 – Kasano 65, 77, Koda 75)
Đenova – Lacio 1:0 (0:0)
(Pinilja 87)

Roma – Kaljari 2:0 (2:0)
(Destro 10, Florenci 13)

Sasuolo – Sampdorija 0:0
18.00 Atalanta – Fjorentina
18.00 Udineze – Napoli
20.45 Palermo – Inter
20.45 Torino – Verona