SEVALE LETVE I BEJZBOL PALICE: Navijači Zvezde BRUTALNO PRETUČENI na železničkoj stanici u Podgorici!

Delije
Printscreen

Trojica navijača Crvene zvezde brutalno su prebijena na železničkoj stanici u Podgorici.

 

Povređene “Delije” su  sinoć stigle iz Bara stigle na podgoričku železničku stanicu, kada ih je napala grupa navijača iz Podgorice.

Navijači su planirali da iz Podgorice sa većom grupom „Delija” krenu za Beograd kako bi prisustvovali večerašnjem meču lige Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju na sumnju da je navijačka grupa iz Podgorice imala dojavu da će navijači iz Bara, oko 19 sati, doći na stanicu u Podgorici.

Čim su izašli iz voza nastala je opšta tuča i metež pred više očevidaca koji su čekali da se ukrcaju na voz Podgorica-Beograd.

Putnici tvrde da su u jednom momentu na komandu maskiranog navijača svi krenuli prema „Delijama” i izvadili letve i bejzbol palice.

Navijači Zvezde su uspeli da odbiju napad i grupišu se. Međutim, kako piše Dan, huligani su uspeli da priđu trojici mladića i brutalno ih pretuku bejzbol palicama.

Još teži incident su sprčili pripadnici policije koji su brzo reagovali i prvo razdvojili navijače, a potom i priveli više osoba. Povređenim navijačima je ukazana pomoć u Službi hitne pomoći i Urgentnom centru.

Kod jednog mladića su konstatovane teže, a kod dvojice lakše telesne povrede.

Policija sinoć nije saopštila njihova imena jer nisu uspeli da daju izjave pošto im je ukazivana pomoć.

Deo navijača je nastavio put za Beograd, a većina navijača iz Podgorice koji su napravili zasedu „Delijama” su se razbežali nakon intervencije policije.

Inspektori odeljenja za krvene delikte rade na ovom slučaju i prikupljaju operativne informacije u cilju identifikovanja svih aktera incidenta.

Jedan od putnika koji je čekao voz za Beograd ispričao je da ništa nije slutilo da će doći do incidenta.

– Kada se pojavila grupa navijača iz Podgorice mislili smo da se radi o navijačima koji idu za Beograd da bodre Zvezdu. Bili su mirni sve dok iz voza koji je stigao iz Bara nisu počele da izlaze „Delije”. Tada sam shvatio da navijači koje smo zatekli na stanici ne planiraju da putuju za Beograd već su čekali ove iz Bara kako bi se obračunali sa njima. Sevale su letve, palice, a više od 20 ljudi je prisustvovalo tim nemilim scenama – piše portal CdM.