SEZONU ZAVRŠAVA OSVAJANJEM DIJAMANTSKE LIGE: Ivana Španović SKOKOM U POSLEDNJOJ SERIJI odbranila trofej (VIDEO)

ivana spanovic
instagram@ivanaspanovic

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu sa daljinom od 6,70 metara, čime je odbranila trofej od prošle sezone. Ivana je najbolji skok ostvarila u poslednjoj seriji.

Ivana Španović je odbranila trofej u Dijamantskoj ligi, pošto je na finalnom takmičenju u Briselu ostvarila rezultat od šest mestara i 70 centimetara, i to skokom u poslednjoj seriji.

Ivana je tako osvojila utešnu nagradu, posle razočaravajućeg nastupa u finalu Svetskog prvenstva u Londonu prošlog meseca.

U Briselu je viđena neverovatna borba najboljih osam takmičarki ove sezone, pa je tako pred poslednju seriju razlika između prvih pet takmičarki bila je samo po jedan centimetar.

Ipak, Ivana je u poslednjoj seriji ostvarila najduži skok na takmičenju, Tijana Bartoleta je posle nje prestupila, što je označilo početak slavlja srpske atletičarke i njenog trenera.

Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja, rekla je Ivana.

Trener Goran Obradović istakao je da je celo takmičenje obeležila velika neizvesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

Moram da priznam da skakačice vecceras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine – zaključio je trener Obradović.