Sigurne pobede favorita, bez promena u vrhu Premijer lige

Današnje utakmice 18. kola engleske fudbalske Premijer lige obeležile su pobede favorita, pa je raspored na tabeli uglavnom ostao nepromenjen.

Mančester siti je bio siguran u gostima i sa 3:0 golovima Fernanda, Jaje Turea i Davida Silve savladao VBA, čime je posle 18 utakmica ostao na tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem, koji je ranije danas savladao Vest Hem sa 2:0.
Do pobede je lako došao i trećeplasirani Mančester junajted, pošto je na svom terenu sa 3:1 savladao Njukasl. Dvostruki strelac za domaćina bio je Vejn Runi, jedan gol dao je Robin Van Persi, dok je pogodak za goste postigao Papis Sise.
Junajted ima 35 bodova, tri više od Sautemptona, koji je iskoristio poraz Vest Hem i pobedom od 3:1 u gostima nad Kristal Palasom došao do četvrtog mesta.
Sautempton je zabeležio pobedu bez povređenog srpskog fudbalera Dušan Tadića, golovima Sadioa Manea, Rajana Bertranda i Tobija Aldervajleda. Strelac za Palas bio je Skot Dan.
Šesto mesto zauzima Totenhem, koji je u gostima sa 2:1 savladao Lester, dok je sedmi Svonsi kod kuće sa 1:0 dobio Aston Vilu.
Liverpul je golom Rahima Sterlinga u gostima savladao Barnli, Everton je na svom terenu sa 1:0 poražem od Stouka, dok je Hal kao gost pobedio Sanderlend sa 3:1.