Silovit Partizan na oproštaju od Kombank arene

Crno-beli košarkaši savladali su Žalgiris rezultatom 78:67 na poslednjem meču u Evroligi na domaćem terenu.

Partizan Nis oprostio se na veličanstven način od svojih navijača kada je u pitanju Evroliga. Iako je i pre utakmice bilo poznato da crno-beli i Žalgiris nemaju šanse za prolazak u Top osam Evrolige obe ekipe su najavljivale veliku borbu.
U pretposlednjem kolu Top 16 faze slavio je Partizan rezultatom 78:67 pre svega zahvaljujući silovitom početku utakmice. Naime, crno-beli su na krilima publike ušli sa puno energije u utakmicu i otvorili meč sa 14:0. Žalgiris je u nastavku teško pronalazio ritam, a odbrana izabranika trenera Vujoševića je funkcionisala jako dobro.

Litvanci su u nekoliko navrata uspevali da spuste razliku na manje od deset poena, ali ispod šest poena zaostatka koliko je bilo početkom treće deonice nisu mogli.

U redovima pobednika blistao je Davis Bertans koji je imao dabl-dabl učinak sa 17 poena i deset skokova, a pratio ga je Milenko Tepić sa 14 koševa i četiri asistencije.

U poslednjem meču u Evroligi Partizan će naredne nedelje gostovati Galatasaraju u Istanbulu koji se bori sa Lokomotivom za prolaz u narednu fazu.

 

TOK UTAKMICE:

4/4 – Tepić i Bertans gase nade Žalgirisa

Na početku poslednje deonice Tepić je vezao šest poena, a nešto kasnije se raspucao Bertans pa je pitanje pobednika ubrzo bilo rešeno. Do kraja utakmice izabranici trenera Vujoševića imaju rutinski posao da održe prednost.

KRAJ 3/4 Crno-beli vode 60:49

Domaćin čuva vođstvo koje je stakao još na početku utakmice. Problem u poslednjoj deonici može da predstavlja što je Pavlović zbog pet ličnih grešaka već završio meč, a Bogdanović ima četiri faula.

3/4 – Pavlović drži Partizan na bezbednoj razlici

Ipak, poslednje pojačanje Partizana je napravio četvrti faul, a zatim i burno reagovao pa je dobio tehničku. Zbog pet faulova crno-beli ostaju bez Pavlovića 13 minuta pre kraja.

U drugom poluvremenu razigrao se Saša Pavlović i najzaslužniji je što četa trenera Vujoševića nakon gotovo šest minuta igre u nastavku ima šest poena prednosti (52:39).

POLUVREME 42:34: Žalgiris prepolovio prednost

2/4Crno-beli čuvaju prednost

Žalgiris je konačno pronašao ritam, dok su Milaknis i Dentmon pogodili trojke. Na drugoj strani crno-beli više ne dolaze lako do poena pa je Žalgiris poenima Dentmona na dve sekunde pre poluvremena prišao na jednocifreni zaostatak (42:34).

Čvrstom odbranom i dobrim rešenjima u napadu Partizan ne dozvoljava Žalgirisu da spusti razliku na jednocifreni zaostatak. Nakon tri minuta igre u drugom periodu crno-beli vode 34:18.

KRAJ 1/4 24:13

1/4 – Odličan početak Partizana

Žalgiris je odgovorio serijom 5:0 koju je prekinuo Mihajlo Andrić novom trojkom za svoju ekipu (24:9).

Crno-beli nastavljaju sjajno da igraju. Bertans je ubacio dve trojke i svojoj ekipi doneo prednost 21:4.

Na krilima Grobara Partizan fantastično otvara utakmicu. Nakon tri minuta igre izabranici Duška Vujoševića vode 13:0. Musli već ima šest poena, Lovernj i Tepić su ubacili po četiri, dok je Bogdanović postigao dva koša.