Silva: Trener je ključ našeg uspeha

- Pelegrini nas je potpuno razigrao i udahnuo nam takmičarski polet za svaki meč. On nas je bukvalno pogurao i naterao da napravimo iskorak - rekao je Silva

Napadač Mančester sitija David Silva ocenio je da je menadžer Manuel Pelegrini ključan čovek za uspeh kluba koji se nalazi na korak od titule u Premijer ligi.

– Pelegrini je igračima i celom timu doneo radost, naročito kroz igru. Sada smo napadački nastrojeni i postižemo veliki broj golova – izjavio je Silva.

Pelegrini je preuzeo Siti od Roberta Manćinija početkom sezone i uspeo da ga dovede nadomak druge titule u tri godine. Siti u nedelju dočekuje Vest Hem i samo bi veliko iznenađenje moralo da se dogodi da spreči ovaj tim da uzme trofej i priključi ga Liga kupu, kojeg su osvojili u martu.

Siti je ove sezone postigao 100 ligaških golova, ali Silva misliio da je uticaj Pelegrinija dragoceniji od samih pogodaka.

– Mirnoća koju je preneo celom timu, pomaže nam u kritičnim trenucima. Dobro je njome biti okružen kada stvari krenu neželjenim tokom – rekao je Silva i naglasio da je Pelegrinijevim dolaskom i on lično zablistao kao igrač.

– Moj stil igre naginje napadačkom fudbalu i Pelegrini mi je pomogao da se razvijem kao igrač. Uvek želite da napredujete na licnom i profesionalnom planu. Ova godina je bila dobra za mene. Imao sam probleme sa skočnim zglobom, a i dalje igram s bolovima. Voleo bih da u narednih par utakmica odigram dobro i da se potom odmorim, kako bih spremno dočekao Mundijal – rekao je španski reprezentativac.