Simeona: Da budem trener Reala? Nema tih ‘para’…

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da „nema tih para” za koje bi seo na klupu gradskog rivala Reala ili reprezentacije Brazila.

– Da li bih bio trener Real Madrida i Brazila da mi ponude najbolji mogući ugovor? Mislim da bih morao da propustim takvu priliku i oprostim se od novca – rekao je Simeone.

Popularni Ćolo važi za jednog od najboljih mladih trenera Evrope, prošle sezone doneo je „Jorgandžijama” prvu titulu prvaka Španije od 1996. godine, a njegov menadžerski stil i pristup igri i igračima pobrao je veliki broj simpatija širom sveta.

S druge strane, Argentinac je rekao da zna da će jednog dana dopiti ponudu da predvodi svoju domovinu, ali i da nije dobio takvu ponudu posle Svetskog prvenstva u Brazilu.

– Nisam dobio ponudu da preuzmem Argentinu posle Mundijala u Brazilu, ali znam da će se to desiti jednog dana – rekao je Simeone.

– Uvek sam govorio da u nacionalnom timu ima mesta za tipove ljudi, kako ja to volim da kažem – sina, oca i dedu. Rečeno trenerskim rečnikom, mislim da je to mesto predviđeno za dedu. Nekoga ko je smiren i staložen, nekoga ko stvari može da sagleda na drugačiji način – jasan je Simeone.

Upravo je pristup poslu nešto što izdvaja bivšeg igrača Atletika, Intera i Lacija.

– I dalje osećam da trebam da budem na terenu, da odrađujem treninge sa ekipom i budem sa igračima dan i noć. To reprezentacija ne može da vam pruži. Da li je to nešto što bih voleo da radim jednog dana? Svakako. Proveo sam skoro deceniju i po u nacionalnom timu – to je privilegija i bitan deo mog života. Nadam se da će ta prilika doći u pravo vreme za obe strane – zaključio je Simeone.