Simonović: Džikić je sredio Partizan, nama Kup tek sada počinje

Marko Simonović
Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Smedereva opravdala ulogu favorita i da završni turnir Kupa Radivoja Koraća za nju počinje protiv Partizana.

 

Opravdali smo ulogu favorita i što se nas tiče, bez ikakvog potcenjivanja, sutra sve počinje, druga koncentracija. Neće biti nimalo lako, uvek je teže kada branite trofej nego kada ga napadate – rekao je Simonović novinarima posle utakmice u Nišu.

Zvezda se lako plasirala u polufinale završnog turnira Kupa u Nišu, ubedljivom pobedom sa 89:44 nad ekipom Smederevo 1953. Naredni rival crveno-belima na putu ka finalu biće Partizan.

Simonović je kazao da će ekipi biti teško bez prvog plejmejkera Stefana Jovića, ali da će njegov izostanak zbog povrede nadomestiti Vasilije Micić i Nikola Rebić.

Imamo mnogo problema sa povredama, više od pola ekipe. Nadam se da će sutra biti to malo bolje. Teško je, Stefan je naš prvi plejmejker, ali Vasa i Reba rade odličan posao, igraju sjajno. Možemo donekle to da nadomestimo, ali će faliti njegov izostanak – kazao je Simonović.

On je ocenio da je Partizan odlična ekipa, koju je “sredio” novi trener Aleksandar Džikić nakon problema na početku sezone.

Simonović je, takođe, čestitao Smederevu na plasmanu na završni turnir Kupa.

Oni su sigurno ostvarili svoje ciljeve. Imaju mnogo problema i nadam se da će se to rešiti, da će momci nastaviti da rade, treniraju i igraju – rekao je Simonović.

Utakmica između Zvezde i Partizana igraće se u subotu od 21.00 u niškoj hali Čair.