Simonović: Jedva čekam da ponovo zaigram, uželeo sam se utakmica

Bivši kapiten Crvene zvezde i srebrni reprezentativac Srbije Marko Simonović vraća se na parket posle jednomesečnog odsustva zbog povrede mišića.

Sjajni strelac je spreman da ponovo preuzme ulogu lidera Orteza, pošto je u prvom delu sezone pokazao svoj veliki kvalitet.

– Imao sam peh da sam na prvom treningu posle Nove godine doživeo rupturu desnog kvadricepsa, pa sam morao da mirujem. Sada sam se potpuno oporavio i jedva čekam da ponovo zaigram. Baš sam se uželeo utakmica – ističe jedan od najboljih igrača francuskog šampionata, koji je u decembru mesecu na tri utakmice ubacio po 25 poena.

Foto: kkcrvenazvezda.com

Simonović kaže da je već spreman da zaigra, ali da konačnu odluku o njegovom povratku na parket donosi lekarski konzilijum. I srpski reprezentativac i navijači Orteza bi voleli da to bude što pre, s obzirom da slavni klub ne igra isto bez njega.

– Jako mi je teško palo što sam se povredio baš kada je počeo rasplet u francuskom prvenstvu, kada se odlučuje o plasmanu na tabeli, ali ima još da se igra. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve. Kao što je i bio plan, čeka nas borba za gornji deo tabele i plasman u plej- of. Imamo nešto lakši raspored u drugom delu sezone, tako da verujem da možemo još da poboljšamo igru i zauzmemo bolje mesto na tabeli – zaključuje Simonović.

Ortez trenutno deli osmu poziciju na tabeli francuskog šampionata sa Vilerbanom, Le Manom i Šalonom. Posle 20 odigranih kola ostvarili su polovičan učinak od 10 pobeda i 10 poraza. Simonović je u 15 odigranih mečeva u proseku davao 13.7 poena.