Simonović: Kragujevčanima ‘blokirati’ trojke

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je ključ pobede protiv Radničkog iz Kragujevca u 4. kolu Superlige u zaustavljanju njihovog šuta za tri poena.

„Veoma su neugodna ekipa i sa njima je uvek teško. Šut je njihovo najjače oružje, imaju nekoliko momaka koji su sposobni da ubace po pet ili šest trojki na meču. Trebalo bi pre svega da zaustavimo njihov prodor i šut i mislim da ćemo na taj način mnogo lakše da dođemo do željenog rezultata”, rekao je Simonović za klupski sajt.
On je dodao da crveno-beli imaju problema sa povredama Raška Katića i Ivana Radenovića, koji ukoliko nastupe protiv Radničkog neće biti u potpunosti spremni.

Simonović je istakao da crveno – beli i dalje igraju u zgusnutom rasporedu i pohvalio ekipu zbog maksimalne angažovanosti u takvoj situaciji.

„Nakon polufinala Evrokupa postojao je mali strah kako ćemo sve to izneti, ali momci pokazuju karakter i želju da odigraju celu sezonu na visokom nivou. Mi ne biramo utakmice, pristupamo svakoj maksimalno i moram da pohvalim ceo tim jer smo pokazali da smo pravi i nadam se da ćemo sve to krunisati na kraju sezone”, zaključio je Simonović.

Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu na tabeli Superlige sa maksimalnim učinkom od tri pobede, dok je Radnički na trećoj poziciji sa učinkom 2-1.

Utakmica se igra u subotu od 18 sati u dvorani Pionir.