Simonović rešeta u Francuskoj: Srpski košarkaš igrač utakmice u pobedi Po-Orteza

Košarkaški reprezentativac Srbije Marko Simonović bio je igrač utakmice u kojoj je njegov Po-Ortez savladao Pariz Levaloa rezultatom 70:59. U susretu dve ekipe iz donje polovine najjače francuske košarkaške lige, Simonović je postigao 16 poena i 6 skokova i bio najbolji baš kada se utakmica rešavala.

 

Košarkaši Po-Orteza pobedili su Pariz Levaloa sa 70:59 u sklopu 30. kola prvenstva Francuske, uz još jednu briljantnu partiju Marka Simonovića.

Srpski reprezentativac je bio ubedljivo najkorisniji igrač utakmice u kojoj je njegov tim zabeležio 12. trijumf ove sezone. On je meč završio sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije. Uz čak sedam faulova koji su napravljeni nad bivšim kapitenom Crvene zvezde, Simonovićev ukupni indeks korisnosti bio je 22.

Ortez i Pariz Levaloa su vodili veliku borbu u prvoj četvrtini, da bi potom usledila znatno bolja igra domaćeg tima. Do odlučujuće prednosti Ortez je došao u poslednjem periodu, a najzaslužniji za to bio je Simonović.

Uz Simonovića, u pobedničkom timu se istakao Antoan Robinson sa 15 poena i osam skokova, dok je David Denav dodao 11 poena. Kod Parižana, samo je Majk Grin imao dvocifreni učinak, a utakmicu je završio sa 18 poena i pet skokova.

Posle 30 kola, Ortez drži 13. mesto sa 12 pobeda i 18 poraza, dok je Pariz Levaloa na 11. poziciji sa skorom 15/15. Košarkaše Orteza naredna utakmica očekuje 5. maja, kada gostuju Dižonu.