Šimunić prozvao predsednika Hrvatske i dotakao se utakmice između Srbije i Albanije

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, čovek kojeg je FIFA suspenovala zbog skandiranja zloglasnog ustaškog pokliča 'za dom spremni', oglasio se povodom dešavanja na utakmici između selekcija Srbije i Albanije.

Šimunić je putem Fejsbuka uputio javno pismo predsedniku Hrvatske Ivu Josipoviću, a povod su bila pojedina skandiranja na utakmici između Srbije i Albanije, poput “ubij Hrvata da šiptar nema brata”, ali i nedavna izjava hrvatskog predsednika da ne ide na utakmice reprezentacije Hrvatske, zbog rasističkih i nacionalističkih slogana koji se na utakmicama mogu čuti sa tribina.

– Zašto je vama predsedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? Je li to zbog domovinskih pozdrava “U boj, u boj” i “Za dom” ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića? – napisao je Šimunić.

Međutim, to nije bilo sve od Šimunića

– Zašto se Vi predsedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu Marakana i vređanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima? Zašto niste reagovali na incidente u Vukovaru za vreme Evropskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa vukovarskih Grobara, ali i član vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojem je ekipa došla na memorijalni fudbalski turnir u spomen na generala Blagu Zadru? Hoćete li reagovati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija – Albanija Ubij Hrvata da šiptar nema brata’? – zapitao se Šimunić, prenosi Index.hr.