‘Siromašni’ milioneri: Oni su fudbaleri svetske klase, a suma novca koji zarađuju je ‘razočaravajuća’

Iako su njihova primanja i dalje astronomska kada se uporede sa platama „običnih smrtnika“, neki od vrhunskih fudbalera dobijaju značajno manje novca nego zvezde njihovih timova ili igrači koji igraju za bogatije klubove.

David de Hea

Prvi na listi uslovno rečeno slabo plaćenih izvanrednih fudbalera je golman Mančester Junajteda David de Hea. Njegova plata svakako nije mala, jer nedeljno zaradjuje oko 85.000 evra što je suma koja bi se u (ne samo) našim uslovima smatrala vrhunskom na godišnjem nivou. Ipak, u svetu fudbala to i nije ništa posebno. Pogotovo kada se pogleda koliki je značaj mladi golman imao u osvajanju bodova i na činjenicu da je za sada ove sezone možda i najbolji igrač „crvenih djavola”. Primera radi, njegov saigrač Vejn Runi zaradjuje tri i po puta više novca.

Marko Rojs

Iako je jedan od igrača koji se već duže pominje kao moguće pojačanje ekipa iz elite evropskog fudbala (među kojima sve češće kao tranfer-meta Čelzija), Marko Rojs po ugovoru koji je potpisao sa Borusijom iz Dortmunda inkasira oko 83.000 evra svake nedelje. Kako sledećeg leta postaje aktivna klauzula koja omogućava njegov prelazak

za ranije utvrđenu sumu od oko 25,5 milona evra (što i nije tako visoko u svetu vrhunskog fudbala), vrlo je verovatno da će se Nemcu već za pola godine primanja višestruko povećati.

Isko

Mladi španski fudbaler koji nastupa za Real Madrid nedeljno dobija oko 77.000 evra što ga čini jednim od najslabije plaćenih igrača u ekipi koja silnim milionima, koje ulaže već dugo, uspeva da privuče najbolje fudbalere sveta. Hames Rodriges, koji se „kraljevskom klubu” priključio ove godine, na primer ima dvostruko veće prihode od njega.

Mats Humels

Kao i njegov saigrač Rojs, Mats Humels je još jedan vrhunski fudbaler Borusije Dortmund koji se već duže vreme pominje u svetlu mogućeg transfera u neki od najbogatijih fudbalskih klubova. Dok je fantastični odbrambeni igrač u samom svetskom vrhu po kvalitetu kada se uporedi sa igračima na toj poziciji, njegova plata nije na tom nivou. Prema sadašnjem ugovoru, kapiten Borusije svake nedelje uveća svoj bankovni račun za 70.000 evra. Zbog toga mnogi veruju da će Humels napustiti „milionere” najkasnije po isteku sadašnjeg ugovora koji važi do kraja sledeće sezone.

Andrea Pirlo

Sledeći igrač koji se našao na ovoj listi je legendarni kreativac Italije i Juventusa, Andrea Pirlo. Njegovi prihodi su oko 64.000 evra svake sedmice, što je naravno izazvano i činjenicom da Pirlo ima 35 godina. Uprkos poodmaklim godinama, on je i dalje sposoban da odluči utakmicu bez obzira protiv koga igra.

Julijan Draksler

Još jedan nemački reprezentativac koji je u društvu najslabije plaćenih igrača je mladi fudbaler Šalkea Julijan Draksler (21 godina). Njegova nedeljna plata od oko 57.000 evra je svakako pomalo iznenađujuća, pogotovo kada se u obzir uzme njegov talenat, kao i činjenica da se Šalke takmiči u Ligi šampiona.

David Alaba

„Pobednik” na listi igrača svetske klase sa najgorim platama je Austrijanac David Alaba. Igrač koji je po izboru Fife uvršten u drugu najbolju fudbalsku postavu na svetu, u Bajernu iz Minhena sedmično inkasira oko 51.100 evra. Ova suma je iznenađujuće niska, naravno samo kada se u obzir uzme bogatsvo tima u kojem nastupa, činjenica da je za ekipu već odigrao trocifren broj mečeva i učestvovao u osvajanju brojnih trofeja. Ostaje da se vidi da li će dveadestdvogodišnji defanzivac možda napustiti tim u skorijoj budućnosti, ili će se Bavarci ipak odlučiti da njegove sjajne partije nagrade povišicom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta sporta pratite na našoj Facebook stranici – SportDnevno.rs, kao i na Twitteru @Sport_Dnevno_rs.