Siti caruje Mančesterom: Aguero zapečatio sudbinu Junajtedu (VIDEO)

Fudbaleri Mmančester sitija u gradskom derbiju su minimalnim rezultatom savladali Junajted u okviru 10. kola engleske Premijer lige.

Jedini gol na utakmici postigao Serhio Aguero u 63. minutu. U pobedničkom timu nije bilo srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, koji se povredio na zagrevanju uoči početka utakmice.

Siti je bolje ušao u utakmicu, a prvu veliku priliku domaći su imali u 21. minutu. Navas je sam izašao ispred De Hee, ali je golman Junajteda bio siguran. Samo minut kasnije nova šansa za domaće. De Hea je zaustavio odličan udarac Aguera. Gosti su od 39. minuta igrali sa fudbalerom manje, pošto je zbog dvažuta karton isključen Kris Smoling. Siti je u 43. minutu oštećen za pena, posle prekršaja Felainija na Aguerom. Sudija Majkl Oliver je pokazao da se meč nastavi, a Felaini je prošao bez kazne pošto je i pljunuo Aguera.

Mančester siti je do pobede stigao u 63. minutu. Kliši je odigrao povratnu loptu s leve strane, a Aguero je zakucao u mrežu gostiju. Junajted je do kraja meča imao ofanzivu, ali promene rezultata nije bilo.

Mančester siti je treći sa 20 bodova, dok je Junajted deveti sa samo 13.