Sjajan derbi u Premijer ligi: Van Persi doneo bod Junajtedu u 94. minutu, Ivanović pocrveneo

Fudbaleri Čelzija i Mančester junajteda igrali su 1:1 (0:0) u derbi meču 9. kola engleske Premijer lige.

Čelzi je poveo golom Didijea Drogbe u 53. minutu, a izjednačenje domaćem timu doneo je Robin van Persi u 94. minutu. Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić igrali su za Čelsi, a kapiten “orlova” je zbog dva žuta kartona isključen u 93. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a oba tima imala su po jednu odličnu šansu. Prvo je u 23. minutu Van Persi imao stopostotnu priliku za Junajted. Holanđanin je izbio sam ispred golmana Čelsija Kurtoe, ali je Belgijanac na čudesan način zaustavio njegov udarac. Drogba je u 40. minutu bio u prilici da dovede svoj tim u vođstvo, ali je De Hea bio siguran.

Gosti su do gola stigli u 53. minutu. Posle sjajne asistencije Fabregasa, Drogba je zatresao mrežu domaćeg tima. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. U 93. minutu Ivanović je napravio prekršaj nad Di Marijom zbog čega je dobio drugi žuti karton. Posle slobodnog udarca, stvorila se gužva u šesnaestercu gostiju, Kurtoa je zaustavio prvi udarac, ali se lopta potom odbila do Van Persija, koji je doneo veliku radost svom timu.

Čelsi je prvi na tabeli sa 23 boda, dok je Mančester junajted osmi sa 13.