Sjajna Anina pobeda uz neverovatnih sedam oduzetih servisa protivnici! Ivanović – Ženg 6:4, 6:0

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Vimbldona nakon što je savladala kinesku teniserku Ži Ženg sa 6:4, 6:0.

Ivanovićeva je obezbedila plasman u 3. kolo Vimbldona posle sjajnog meča.

U prvom setu videli smo pravu malu reviju brejkova, u deset odigranih gemova videli smo ih čak sedam. Srećom, Ana je napravila jedan više i tako je došla u vođstvo.

Maestralno je odigrala Srpkinja u drugom setu, tri puta je oduzimala servis protivnici i tako došla do važnog trijumfa.

Ovo je Ivanovićevoj i Ženg bio peti međusobni duel, a Beograđanka sada vodi sa 3-2 u pobedama.

Najava i tok meča:

Ivanović i Ženg do sada su se sastajale četiri puta, a obe teniserke zabeležile su po dve pobede. Poslednji put su igrale 2010. godine na US Openu, a trijumfovala je Srpkinja sa 6:3, 6:0.

Kineskinja je trenutno 66. igračica sveta, ima 30 godina, a u karijeri je podizala trofej na četiri turnira.

Pobednica ovog meča u 3. kolu igraće protiv bolje iz duela u kom se sastaju Čehinja Karolina Pliškova i Nemica Sabine Lisicki.

Prvi set: Ana Ivanović – Ži Ženg 6:4

Meč je svojim servisom započela srpska teniserka, bila je sigurna u prvom gemu – 1:0. Kineskinja joj je najpre uzvratila, a potom je napravila brejk i preokrenula rezultat – 1:2.

Bravo, Ana! Beograđanka je ušla u savršen ritam: prvo je došla do ribrejka, potom nije bilo problema kada je servirala, da bi još jednom oduzela servis protivnici za vođstvo od 4:2.

Neverovatno, nastavljena je serija brejkova! U naredna dva gema teniserke su neshvatljivo olako izgubile servise. Srećom, nanovo je Ana napravila ribrejk i došla je u situaciju da servira za pobedu u prvom setu – 5:3. Pobedu Ane u devetom gemu nismo videli jer je Ži Ženg opet došla do, te toliko korišćene reči u prvom setu, brejka. To je bio četvrti uzastopni, a ukupno šesti oduzeti servis na ovom meču – 5:4.

I kao što smo navikli, Ivanovićeva je četvrti put u prvom setu oduzela servis protivnici i tako došla do konačnih 6:4.

Drugi set: Ana Ivanović – Ži Ženg 6:0

Sjajan ritam je uhvatila Srpkinja u nastavku meča. Kao i u prvo setu, prva je servirala, i sa jednim osvojenim brejkom, a čak petim u meču, povela je sa 3:0 posle samo desetak minuta.

Odlično naša teniserka igra u ovom meču, naročito kada Ži Ženg servira. Sa nova dva gema došla je na korak od pobede – 5:0.

Kao što smo imale prilike da gledamo tokom celog duela dve teniserke, opet je viđen brejk. Naravno, na konto srpske teniserke koja je tako posle ukupno sat vremena na terenu obezbedila plasman u narednu rundu.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete da pratite na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.