SJAJNA IGRA ŠAMPIONA: Novak se plasirao u četvrtfinale, evo šta je rekao o narednom protivniku

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Meč je trajao dva sata i sedam minuta.

Beta/AP

Početak prvog seta doneo je sigurnu igru obojice tenisera na svoj servis, ali je Đoković uspeo da napravi brejk u osmom gemu i tako povede s 5:3.

U sledećem gemu, srpski teniser je iskoristio prvu set loptu i osvojio set.

Na startu drugog seta Đoković je napravio dva brejka, ali je Švarcman uzvratio ri-brejkom.

Ipak, prednost sedmostrukog šampiona Australijan Open nije dovedena u pitanje, te je u nastavku sigurnim servisom stigao i do drugog seta.

Samo jedan brejk u trećem setu bio je dovoljan Đokoviću da osigura prednost i potom u gemu u kojem je servirao za meč ne dozvoli svom protivniku ni jedan poen, te iskoristi prvu meč loptu i zabeleži pobedu i dalji plasman.

U narednom kolu on će igrati protiv kanadskog tenisera Miloša Raonića, koji je eliminisao Hrvata Marina Čilića s 3:0 (6:4, 6:3, 7:5). Taj meč je trajao dva sata i 17 minuta.

– Biće to sasvim drugačiji meč od ovog danas. On je jedan od najviših i najjačih momaka na turu, ima jedan od najboljih servisa. Moram biti spreman za “projektile” koji će dolaziti s njegove strane mreže – rekao je Đoković, prenosi sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Kao jedan od najvažnijih momenata u predstojećem meču Đoković je istakao svoj ritern.

– Igrao sam ovde s njim i dobro se sećam tih mečeva. Jedan od ključnih elemenata biće moj ritern i to koliko budem siguran u svojim servis gemovima – kaže Đoković.

On je dodao i da se s Raonićem poznaje već nekoliko godina i izrazio zadovoljstvo njihovim susretom.

– Drago mi je što ga vidim zdravog i što opet igra na visokom nivou. Poznajem ga već duži niz godina i dobri smo prijatelji, govorimo istim jezikom. Lepo je videti ga u četvrtfinalu – završio je Đoković.