SJAJNA NOĆ ZA SRBE U NBA: Kelti nemoćni u povratku JOKIĆA, “dabl-dabl” učinak imao i BJELICA! (VIDEO)!

Nikola Jokić
print screen/you tube.com/DownToBuck

Pobeda Denvera nad Bostonom 119-99,prtekla je u znaku povratka našeg reprezantativnog centra, koji je proteklih nekoliko dana pauzirao zbog bolesti.

 

Jokić je na fantastičan način iskoristio poverenu minutažu, ostvarivši novi “dabl-dabl” – 21 poen, 10 skokova, 7 asistencija i 4 krađe. Publika u Pepsi centru sa nestrpljejem čekala na Jokićev nastup, a kada je počela magija malo ko je ostao na svom sedištu.

Trijumf nad ekipom koja zauzima drugo mesto na Istoku, vratiće samopouzdanje ekipi iz Teksasa koja se čitavim tokom sezone bori za mesto u plej-ofu, a sada ima dve pobede više od Portlanda i Dalasa.

Majk Meloun možeo biti zadovoljan i odličnom igrom Vilsona Čendlera (23 poena) i Danila Galinarija (20 poena).

Keltima nije mnogo pomogao učinak drugog košgetera lige Ajzee Tomasa koji je prošle noći zaustavio na koti 21. Nešto slabija partija ove sezone fantastičnog Tomasa, učinila je da Boston bar na jedan dan prepusti drugo mesto Istočne konferencije Vašingtonu koji ima poraz manje.

Još jedan naš košarkaš je imao fantastično veče. Nemanja Bjelica je u velikoj pobedi Minesote nad Golden Stejtom takođe ostvario “dabl-dab” učinak – 10 poena i 12 skokova. 

Prošlogodišnji MVP lige Stef Kari nije bio na svom nivou, što su iskoristili Vukovi, pre svega Vigins sa 24 postignuta poena. Poen manje je postigao  Tauns a Riki Rubio je na svoj konto dopisao 17 poena i 13 asistencija.

Minesota je i dalje u igri za plej-of, a za osmoplasiranim Denverom zaostaje za tri pobede.