Sjajni Mitrović nedovoljan Zvezdi: Crveno-beli poraženi od Fenera na ‘Glorija kupu’

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea sa 75:66 (19:17, 22:19, 18:16, 16:14) u drugom meču na turniru 'Glorija kup' u Istanbulu.

Ekipa Željka Obradovića je već u prvoj četvrtini preuzela prednost i držala ga tokom celog meča i uglavnom uspevala da nametne svoj tempo. Vođstvo turske ekipe variralo je od minimalnog do dvocifrenog, a podatak da je Fener sve četiri četvrtine rešio u svoju korist najbolje oslikava situaciju na parketu.

Prvo poluvreme obeležio je Veseli s jedne, te Tejić i Mitorvić s druge strane.

Zvezda je rezultatski bila u utakmici i u nastavku, ali čini se da joj je presudan udarac zadao Bogdan Bogdanović trojkom sredinom treće četvrtine kada je odveo svoj novi tim na dvocifrenu prednost. To su bili njegovi jedini poeni na meču, ali crveno-beli do kraja nisu imali snage da zadaju protivniku udarac koji bi omogućio neizvesnu završnicu.

Luka Žorić je bio najefikasniji kod pobendika sa 14 poena, Jan Veseli je ostao na 13 iz prvog poluvremena. Nemanja Bjelica je utakmicu završio sa 10 poena.

U taboru srpskog vicešampiona najefikasniji kapiten Luka Mitrovića sa 17 poena, Bobi Marjanović imao je 15, Marko Tejić 13.

Zvezda će sa Anadolu Efesom odigrati meč za peto i šesto mesto.