SKANDAL NA AUSTRALIAN OPENU: Zbog podrške Rusiji Đokovići na udaru kritika (VIDEO)

Organizatori reagovali.

printscreen

Novak Đoković je ubedljivom pobedom protiv Andreja Rubljova obezbedio plasman u polufinale Australijan opena, a posle meča je usledilo i veliko slavlje navijača.

Među njima se našlo i nekoliko navijača sa ruskim zastavama i likom Vladimira Putina  simbolom „Z“ na majicama koji je zaštitni znak ruske vojske.

Srđan Đoković se slikao sa njima i uzviknuo „živela Rusija“. Ulsedio je histeričan napad u zapadnim medijima zbog njegovog poteza, a organizatori su izdali saopštenje zbog toga jer je unošenje ruskih zastava i simbola strogo zabranjenno zbog vojne akcije u Ukrajini.

Mala grupa navijača je pravila probleme sa nedozvoljenim zastavama. Biće suočeni sa posledicama. Igrači i njihovi timovi su upozoreni na politiku turnira što se tiče zastava i na svaku situaciju u kojoj prave prekrašja. Nastavićemo da radimo sa obezbeđenjem i državnim strukturama“, stoji u saopštenju Australijan opena.

Pomenuti navijači su privedeni i izbačeni iz kompleksa.

Direktor turnira Kreg Tajli, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australijan open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pevanje pro ruskih pesama. Sramota“.