SKANDAL U KRUŠEVCU: Fudbaleri Napretka napadnuti nedaleko od stadiona

U kruševačkom Pionirskom parku, sinoć su napadnuta dvojica fudbalera Napretka. Istraga napada je u toku.

printscreen/facebook.com/Napredak Kruševac

U incidentu koji se dogodio oko 19 časova napadnuti su Ibrahim Ndijaje i Samjuel Baha Regis, javlja dopisnica RTS-a. Napala su ih dvojica mladića, čiji identitet za sada nije poznat.

Portparolka Napretka Valentina Vasić rekla je da fudbaleri ničime nisu izazivali huligane.

– Ndijaje je rekao da su ih vređali, ali ne na rasnoj osnovi, da oni nisu odgovarali na provokacije i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibrahima s leđa i naneo mu lakše telesne piovrede – ispričala je Vasićeva.

Policija je, kaže, odmah došla na teren, a fudbaleri su prebačeni u Hitnu pomoć na pregled. Ibrahim je bio na Hirurgiji kako bi se obavila potrebna snimanja i isključile ozbiljnije porvede.

– On je fizički dobro, odmara, ali psihički nikada više neće biti dobro u ovom gradu i neće se osećati bezbedno – smatra portparolka Napretka.

Kaže da ovakvih problema nikada nije bilo.

– On je ovde šest godina, ceo stadion mu skandira ‘Ibro Srbine’. On je čista i dobra duša i dobar čovek koji svakako nije ovako nešto zaslužio – zaključila je Vasićeva.

Dvadesetpetogodišnji Ibrahim Ndijaje je u kruševački Napredak došao krajem 2012. godine. Ovaj grad je napustio 2017. kada mu je istekao ugovor, ali se vratio početkom 2018.

Semjuel Baha Regis je iz Kameruna, a za Napredak je zaigrao u julu prošle godine. Ima 22 godine.