SKANDAL U REPREZENTACIJI SRBIJE: Jović slagao selektora, pa odstranjen iz nacionalnog tima?

Španski list "As" piše o sukobu između napadača Reala i šefa struke Srbije.

fudbalska reprezentacija srbije
Facebook/FudbalskiSavezSrbije

“Rat” na relaciji Crvena zvezda i Partizan, pa loši rezultati nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, samo su neke od tema koji poslednjih dana pune redove domaće štampe. Ipak, sada smo otišli i korak dalje na Pirinejsko poluostrvo.

Naime, španski ugledni list “As” piše da se Luka Jović ne nalazi u reprezentaciji Srbije zbog kaznene mere selektora Ljubiše Tumbakovića. Poslednja reprezentativna pauza nije dobro prošla za napadača Real Madrida, pošto je protiv Portugala odigrao samo četiri minuta, a protiv Luksemburga nije bio ni u ekipi.

Navodno razlog je bila povreda zbog čega je Jović otišao nazad u Madrid, međutim samo četiri dana kasnije nekadašnji napadač Crvene zvezde odigrao je meč sa Leventeom za “kraljevski klub”. To je navodno zasmetalo Tumbakoviću, koji ga je potom izostavio sa spiska za utakmice protiv Paragvaja i Litvanije, piše “As”.

Madridski list navodi da je to kaznena mera Tumbakovića koji je još ranije izjavio “da niko nema zagarantovano mesto u ekipi“.

Jović je u aktuelnim kvalifikacijama bio strelac protiv Litvanije, bilo je to još u junu, a od tada je bez gola i u reprezentaciji i u dresu Reala, o čemu su takođe pisali španski mediji kao “gorući” problem Madriđana.

Svaki selektor Srbije u prethodnih deset i više godine imao je sukob sa barem jednim fudbalerom (još uvek su sveža sećanja “rat” između Milivojevića i Nastasića sa Krstajićem), a videćemo da li će ovoga puta Jović biti taj koji neće moći da pronađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom na klupi “orlova”.