Navijači Vojvodine fizički su nasrnuli na fudbalera novosadskog tima Nikolu Trujića u svlačionici posle eliminacije od Ružomberoka u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

Desetak pristalica Vojvodine, odmah posle poraza od Ružomberoka 2:0 u Slovačkoj, ušlo je u svlačionicu, a jedan od njih je uhvatio za vrat i počeo da gura Trujića.

Optužio me je da sam se raspravljao sa navijačima, iako nikom ni reč na terenu nisam rekao. Potom me je drugi od njih udario pesnicom u glavu. Tom prilikom mi je rečeno da navijači više neće da me trpe u timu, da više neću igrati, da se na tome neće završiti i da ću “videti po povratku u Novi Sad”. To što se dogodilo je prava katastrofa, u šoku sam i dalje, rekao je Trujić, a prenosi Dnevnik.

Trujić je poručio da više nije fudbaler Vojvodine i da će podneti tužbu protiv kluba i napadača.

Pokupio sam stvari i vraćam se u Beograd. Razmišljam da preko UEFA tužim i FK Ružomberok zbog ulaska u svlačionicu lica kojima tamo nikako nije bilo mesto. Ovakve stvari nisu prihvatljive da se dese ni u svakodnevnom životu, a kamoli na međunarodnoj fudbalskoj utakmici. Ne nameravam više da nosim dres novosadskog kluba, nema nikakvih prepreka da dobijem čiste papire i potražim novu sredinu, a i to ću, bude li zatrebalo, tražiti uz posredovanje UEFA – naveo je Trujić.

Vojvodina se, nakon novosadskih 2:1, porazom u Slovačkoj oprostila od takmičenja u Evropi ove sezone.loading...