SKANDAL U SVETU TENISA: Budućnost u “belom sportu” mu je ugrožena, Britanac POZITIVAN NA KOKAIN!

tenis
pixabay

"Važno mi je da znate da sam supstancu uzeo van terena i da nema nikakve veze sa ovim sportom. Napravio sam veliku grešku i mogu samo da se izvinim"

Treći reket Velike Britanije Danijel Evans je napravio veliku glupost – pao je na doping testu, jer je koristio kokain!

On je 24. aprila tokom turnira u Barseloni testiran. Uzorak je obradila VADA (Svetska antidoping agencija) u Montrealu i pronađen je kokain u metabolizmu. U skladu sa pravilnikom je zvanično optužen 16. juna, a provizorna suspenzija će trajati od 26. juna do kraja istrage.

Važno mi je da znate da sam supstancu uzeo van terena i da nema nikakve veze sa tenisom. Napravio sam veliku grešku i mogu samo da se izvinim iz dubine svog srca, rekao je Evans.

On je trenutno 50. igrač sveta, a bio je deo Dejvis kup tima koji je 2015. godine osvojio “salataru”.

Ovo nije prvi put da Evans pravi gluposti. Lista sličnih stvari je podugačka, 2006. godine se povukao sa Vimbldona kako je rekao “zato što se ponašao kao idiot na terenu”. Dve godine kasnije je pred meč juniorskih dublova na Vimbldonu uhvaćen u noćnom klubu sa partnerom iz dubla Danijelom Smethurstom. Potom mu je 2010. godine TS Velike Britanije ukinuo finansiranje zbog lošeg ponašanja i nedostatka privrženosti.

Nije tu bio kraj. Zatim je 2013. godine na konferenciji rekao: “Ne treniram dovoljno, nisam dovoljno radio svakog dana, i očigledno je da sam veoma loš u svom poslu”.

Godinu dana posle toga je trener Džulijen Hoferlin dao zanimljivu izjavu o njemu: “Može da dođe među najboljih 60, ako se žrtvuje. Ne razume da tenis treba da mu bude prioritet, ovo shvata kao samo neki kratak period u životu”.

Pre dve godine je kažnjen sa 350 funti jer se nije pojavio na Fjučersu u Viralu (Velika Britanija).

Posle svih tih dešavanja je odlučio da se istetovira i da na ruci napiše: “Svaki svetac ima prošlost, svaki grešnik ima budućnost”. S obzirom na to da je bio pozitivan na kokain i da je otvoreno to priznao deluje da ga očekuje višegodišnja suspenzija. Pitanje je hoće li uopšte moći da se vrati tenisu!