SKANDAL U SVETU TENISA: Srpska teniserka izbačena sa US opena

Sprkinja Kristina Mladenović koja igra za Francusku i njega partnerka u dublu Mađarica Timea Baboš izbačene su iz žreba na US Openu odlukom lokalnih zdravstvenih organa.

tenis reket
Pixabay.com

Kristina bila u kontaktu sa Benoom Perom, koji je neposredno pre početka Gren slem turnira u Njujorku bio pozitivan na koronavirus. Mladenović i Baboš, koje su postavljene za prve nosioce, trebalo je da odigraju četvrtfinali duel protiv Gabrijele Dabrovski i Alison Riske.

U sapoštenju se između ostalog navodi da je USTA dužna da se pridržava vladinih smernica na nivou države, grada i okruga. Za sve osobe za koje je utvrđeno da su imale duži kontakt sa zaraženim igračem moraće da ostanu u karantinu u svojim sobama.

Mladenovićeva je bila jedna od 11 osoba koje su imale kontakt sa Perom, ali joj je već dopušteno da odigra dva meča u singlu i jedan u dublu. Identičan problem u petak je imao i Adrijan Manarino, koji je na kraju odigrao duel sa Aleksandrom Zverevom.

Naime, novinar TV stanice ESPN Kris Fauler, koja prenosi US open i jedna je od retkih sa ljudima na licu mesta, istakla je da je došlo do nesuglasica kao posledica toga što su igrači koji su bili u kontaktu sa Perom po novom protokolu sada dužni da ostanu u svojoj sobi do naredne subote.