SKAUTI SA OSTRVA PAŽLJIVO PRATILI DERBI: Mančester junajted želi napadača Partizana!

Umar Sadik bio je najbolji pojedinac poslednjeg duela Partizana i Crvene zvezde (1:0), a to nije promaklo brojnim skautima evropskih klubova koji su bili u Humskoj!

printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Tokom jučerašnjeg dana spominjalo se da ga prate Lil i Valensija, ali mediji sa Ostrva imaju još veće ime na naslnovnim stranama. “The Sun” piše da Umara Sadika želi i slavni Mančester junajted, pošto su ga s velikom pažnjom pratili protiv Crvene zvezde!

Sadik nije postigao gol u derbiju, ali je konstantno mučio odbranu Zvezde i “izlomio” je Degeneka pre asistencije za pobedonosni gol Natha, a uz to dobio je veliki broj duela, poseda…

Nigerijski napadač oduševio je navijače i izmamio aplauze, a posebno je inspirisao bivšeg sportskog direktora Ivicu Ilieva koji ga je posle meča hvalio, kazavši da je to fudbaler “kakvog Srbija do sada nije videla”.

“The Sun” piše da su ga pratili još Milan, CSKA i Spartak, a podsećaju da je Ole Gunar Solskjer mogao da se uveri u kvalitete Umara Sadika još jesenas.

Partizan i Mančester junajted sastali su se u grupnoj fazi Lige Evrope, kada su oba duela pripala “crvenim đavolima”, a visoki napadač iz Nigerije nije uspeo da se upiše u strelce u Humskoj i na “Old Trafordu”, ali je zato postigao četiri gola protiv Astane.

Sadik ima sjajnu statistiku ove sezone (17 golova i 16 asistencija) i nije iznenađenje što ga prate mnogi klubovi, a videćemo da li će ga Partizan prodati već posle prve godine u klubu.

Nigerijac je stigao letos na pozajmicu iz Rome, ali posle odličnih partija odlučili su odmah da ga kupe učinivši ga najskupljim fudbalerom u istoriji (1.700.000 evra). Već zimus je Partizan bio u nedoumici da ga proda pošto su stizale ponude sa Istoka.

Umar Sadik ima 23 godine i do sada je igrao za Speciju, Lavanjese, Romu, Bolonju, Torino, Bredu, Rendžers i na kraju Partizan.