Skols: Mučenje je gledati Mančester ove sezone, izabranici Luja van Gala igraju jadan fudbal

Bivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols kritikovao je danas trenera tog kluba Luja van Gala rekavši da ekipa igra "jadan" fudbal.

Posle 25 utakmica u Premijer ligi Mančester junajted zauzima treće mesto na tabeli sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelzijem, a igrače sa Old Traforda navijači i mediji često kritikuju zbog stila igre.

Navijači Junajteda su u sredu u poluvremenu utakmice na Old Trafordu protiv Barnlija (3:1) zviždali svojim igračima.

Igru Junajteda kritikovao je i trener Vest Hema Sem Alardajs koji je rekao da je ta ekipa tokom njihove utakmice (1:1) igrala uglavom dugim loptama.

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols nije zadovoljan igrom ekipe.

– Nije mi drago da kažem da se mučim kada gledam ekipu Luja van Gala. Pobedili su Barnli u sredu, ali Barnli je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu. U tom delu igre fudbal koji je Junajted igrao bio je jadan – rekao je Skols preneli su britanski mediji.

Skols je naveo da igrači Mančester junajteda ne rizikuju dovoljno kada ekipa napada.

– Ako želiš da pobediš protivnika moraš da napadaš, a da bi napadao moraš da rizikuješ. Malo igrača Junajteda je spremno na takav rizik. Kao igrač sredine terena u tom klubu morao sam da dodajem loptu napred i to nije uvek bilo uspešno. To nije uvek značilo da napadačima na tanjiru ostavim čistu šansu jer je njihov posao da postižu golove. Da li je to bilo lako? Ne, ali igrali smo za Junajted i ne treba da bude lako. U sadašnjem timu Anhel di Marija najviše rizikuje i nažalost to mu se nije isplatilo. Igrači kao da su opsednuti posedom lopte – dodao je Skols, koji je celu karijeru proveo u Junajtedu, odigrao 718 utakmica i postigao 155 golova.