Škuletić lansirao svoj tim na čelo tabele, minimalac crno-belih u derbiju! Partizan – Vojvodina 1:0

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu na svom terenu minimalnim rezultatom u poslednjem meču 11. kola Jelen Super lige.

Domaćin je u prvom poluvremenu apsolutno dominirao i zasluženo je došao do prednosti u 33. minutu kada je Škuletć zatresao mrežu. Doduše, čini se da je gol postignut iz ofsajda.

U drugom poluvremenu Vojvodina je zaigrala bolje, a u 50. minutu je mogla da izjednači udarcem direktno iz kornera, ali je Nemanja Petrović izbacio loptu sa gol-linije. U nastavku meča napadala su oba tima, ali nije bilo većih prilika.

Na ovaj način Partizan se vratio na čelo tabele sa dva boda više od Crvene Zvezde.

Najava i tok meča:

Veliki ispit za vicešampiona Srbije, a još veći za ekipu iz Novog Sada. Vojvodina bi ozbiljno mogla da pomrsi konce u prvenstvu i napravi veliki podvig, na koji mnogi nisu navikli.

Posle Jagodine i OFK Beograda, na Topčidersko brdo, u okviru 11. kola Super lige Srbije, stiže Partizanov sulider na tabeli.

Crno-beli će imati veoma težak zadatak. Novosađani igraju možda i najlepši fudbal u ligi, u velikom su zaletu i mnogi ih vide kao najozbiljnije kandidate za titulu šampiona.

Podsetimo da su „Lale” u poslednjih nekoliko međusobnih mečeva znali da zagorčaju život Beograđanima, a prolećni remi direktno je presudio i šampiona u konačnom zbiru.

U odigranih 12 mečeva u poslednjih pet sezona (od toga dva u kupu) Partizan je bio bolji samo za jednu pobedu (6:5), uz jedan jedini remi.

 

Partizan već duže vreme nije u situaciji da na teren izađe u najboljem sastavu. Povrede i duža odsustva Vulićevića, Brašanca, Kojić i Ostojića i dalje predstavljaju ogroman problem koji stvara nesanicu stručnom štabu kluba iz Humske.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da njegove fudbalere čeka težak posao u utakmici protiv Vojvodine, ali i da taj susret (po njegovom mišljenju) neće ništa odlučiti.

S druge strane šef struke Vojvodine, Zoran Marić, poručio je da njegova ekipa želi da se nadigrava sa Partizanom i ocenio da serija loših rezultata protivnika ništa ne znači.

Jelen Super liga, 11. kolo: Partizan – Vojvodina 1:0 (1:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Nenad Đokić (Užice). Strelac: Škuletić u 33. minutu.

Partizan: Lukač, Branko Ilić, Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, Drinčić, Saša Ilić, Živkoivć Andrija, Lazović, Škuletić.

Vojvodina: Milinković Savić, Pekarić, Alivodić, Veselinović, Gaćinović, Nastić, Živković, Poletanović, Tumbasević, Babić, Novaković.

 

Prvo poluvreme:

Već od samog starta utakmice domaći tim je uspostavio kontrolu igre i inicijatovu. Prvu odličnu priliku Partizan je imao već u 4. minutu. Škuletić se dobro oslobodio svojih čuvara, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, a lopta je na sreću crveno-belih pogodila levu stativu gola Milinković-Savića.

Samo dva minuta kasnije pretio je i Drinčić iz slobodnjaka sa dvadesetak metara, ali je golman gostiju uspeo da bez problema izboksuje loptu.

Ataci domaćeg tima nastavljeni su u 15. minutu, a opet se u sjajnoj prilici našao Škuletić. Uspeo je centarfor crno-belih da ponovo pobegne odbrani Voše, šutirao je levo iskosa sa 7-8 metara, ali je opt 17-godišnji golman intervenisao na maestralan način i sačuvao svoju mrežu.

U 20. minutu je Saša Ilić pripremio priliku Škuletiću koji je odložio loptu za Lazovića, a njegov šut sa 15 metara ponovo zaustavlja sjajni Vanja Milinković-Savić.

Posle tačno pola časa igre Škuletić je bio u novoj prilici. Živković ga je uposlio sa desnog krila, ali je ovaj isuviše slabo šutirao glavom iako je bio sam pred golmanom.

GOOOOOL! Strelac je Škuletić u 33. minutu. Napadač iz redova crno-bele ekipe je dobio odličnu loptu i ostao je sam pred Milinković-Savićem, iako ostaje nejasno da li se našao u ofsajdu. Bilo kako bilo, on je svoju četvrtu šansu na meču iskoristio i omogućio Partizanu da povede u derbiju – 1:0.

Drugo poluvreme:

Novosađani više nemaju šta da čekaju i u 48. minutu su posle kornera mogli do izjednačenja, kada je Petrović sa gol linije izbio loptu.

Usledio je još jedan dobar napad ”Lala”, kada je Lukač na vreme intervenisao, da bi u 56. minutu na drugoj strani ponovo šutirao Škuletić, ali nedovoljno snažno i precizno da bi ponovo savladao Milinković-Savića.

 

Andrija Živković je u 66. minutu odlično prošao po desnoj strani, centrirao ka Lazoviću na drugu stativu, ali je reprezentativac Srbije pogodio samo spoljni deo mreže.