Škuletić odveo crno-bele u Ligu Evrope, pa pocrveneo! Kraj: Nefči – Partizan 1:2

Partizan je u Ligi Evrope! Nemile scene viđene su i na terenu, ali pobeda u Bakuu od 2:1 obezbedila je da crno-beli sasvim zasluženo provedu jesen na evropskoj sceni.

Do velikog vođstva Beograđani su stigli već nakon 24 minuta igre, pogotkom Petra Škuletića. Do kraja prvog poluvremena gosti su kontrolisali igru, a tako je bilo i u nastavku. Međutim, Nefči je posle deset minuta igre u drugom delu preuzeo inicijativu i stigao do izjednačenja, koje je mu je dalo nadu za grupnu fazu. U 86. Minutu Nfor je dobio crveni karton, ali on nije bio jedini. Naime, Ramos I Kue su u nadoknadi vremena takođe zacrveneli, kao i Škuletić, koji je postigao i drugi pogodak, koji se nije dugo slavio, jer je došlo do obračuna igrača Nefčija i Partizana, pa je to prouzrokovalo čak tri crvena kartona. Nervoza je kulminirala…

Najava i tok meča:

Veče odluke za crno-bele. Partizan bije bitku za mesto u Ligi Evrope. U arzebejdžanskom Bakuu igra se revanš meč plej-ofa, a Beograđani na gostovanje idu sa rezultatom, koji koliko god zvučio ohrabrujuće, nije ni malo za opuštanje. Partizan je u Humskoj pobedio 3:2, a svaki nerešen rezultat, čak i poraz, obezbeđuje mu evropsku jesen.

Trener crno-belih Marko Nikolić uveren je da njegov tim ima sve što je potrebno da u revanšu ostvari povoljan rezultat i plasira se u grupnu fazu LE.

– Dva rezultata vode nas dalje, pobeda i remi, međutim, nećemo se braniti, idemo na pobedu. Verujem da možemo da nastavimo seriju bez poraza i prođemo dalje. Kakvi mi budemo, takav će nam biti i dan, moramo da obavimo ozbiljan posao ako želimo da prođemo u grupnu fazu. Tim smo koji može da odigra taktički disciplinovano, na rezultat, ali utakmica je živa stvar i nikad se ne zna kako će se odvijati – rekao je Nikolić.

Revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope: Nefči – Partizan 1:2

Stadion: Tofig Bahramov. Sudija: Robert Šogenhofer. Strelci: 24. minut Škuletić 1:0 (Partizan), 58. minut Vobaj 1:1 (Nefči), 90+ Škuletić 2:1 (Partizan)

Nefči: Stamenković, Kardozo, Silva, Junusadze, A. Abdulajev, Vobaj, Sejidov, Ramos, Bertući, Nfor, Flavinjo.

Partizan: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Drinčić, Brašanac, A. Živković, Lazović, Grbić, Škuletić.

RTS otkupio prava, biće prenosa

I ako je bilo neizvesno da li će prenosa iz Bakua biti na RTS-u do danas, navijači Partizana mogu da odahnu, jer je RTS otkupio prava i biće u prilici da posmatraju svoj tim iz Bakua preko TV ekrana.

Prvo poluvreme biće prenošeno na prvom kanalu RTS-a, dok će drugo poluvreme biti prenošeno na drugom kanalu RTS-a.

Kamenice za dobrodošlicu…

Autobus sa fudbalerima i članovima stručnog štaba FK Partizan kamenovan je sinoć u prestonici Azerbejdžana, a prava je sreća što niko nije povređen.

Huligani koji se predstavljaju kao navijači Nefčija kamenicama su zasuli autobus sa fudbalerima i stručnim štabom FK Partizan koji se tokom večeri vraćao sa stadiona na kojem se igra današnja utakmica. Više o ovoj temi možete saznati OVDE.

Prvo poluvreme:

Početni udarac izveli su gosti. Već u četvrtom minutu mogli smo da vidimo veoma diskutabilnu situaciju. Naime, Lazović je uputio loptu ka Škuletiću kojeg je srušio golman Nefčija Stamenković, ali sudija nije dosudio penal. Brza kontra domaćina donela je odličnu priliku da se zapreti Lukaču. Oštar udarac Abdulajeva sa osam metara, ali odlična intervencija golmana Partizana sačuvala je mrežu.

Posle deset minuta igre, Partizan je imao i najbolju priliku. Fenomenalan prodor Vulićevića koji je poslao loptu ka Škuletiću, a on iz okreta sa desetak metara šutira, međutim bio je izblokiran. Potom je i Drinčić uputio šut iz slobodnjaka tik pored gola…

Nefći odličan iz kontri. Vobaj se probio i uputio jak šut sa 15 metara, ali i taj udarac nije mogao da završi u mreži. Fantastična odbrana Lukača..

GOOOOOOOOOL! 0:1 Partizan vodi, pogotkom Petra Škuletića! Atraktivan pas mladog Živkovića ka Škuletiću, Stamenković je istrčao, a fudbaler Partizana to iskoristio za veliko vođstvo.

Posle primljenog gola Nefči je preuzeo kontrolu i našao se u nekoliko izglednih prilika, ipak Partizan je izdržao pritisak i odlično se branio do kraja prvomg poluvremena.

Drugo poluvreme:

Miran početak drugog poluvremena. Partizan je odlično kontrolisao igru i nije previše rizikovao, održavao je prednost.

Nečfi je krenuo na sve ili ništa. Trener Gaždijev izvodi dvojicu veznih igrača, a uvodi napadače Bertučija I povratnika Kanalesa.

Izmena se isplatila. Domaćin je izjednačio u 58. minutu igre, Vobaj je savladao Lukača.

Silva Kruz je proigrao Vobaja koji dobija duel sa Petrovićem u kaznenom prostoru i šalje loptu pravo ua leđa Lukača.

Nefči kreće sa pritiskom… Partizan se povukao, a domaćin je u naletu, svesni da ih još jedan gol odvodi u Ligu Evrope.

Blizu je bio Partizan da ponovo dođe u prednost. U 74. minutu Živković je napravio odličnu akciju sa Škuletićem, koji je uputio snažnu loptu ka golu Nefčija, ali Stamenković interveniše i čuva mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije, Lazović je bio u izglednoj prilici, koju nažalost nije iskoristio.

U 86. minutu Nfor olakšava posao Partuzanu, jer pravi prekršaj nad Sašom Ilićem i dobija drugi žuti karton. Nefči ostaje sa deset igrača…

GOOOOOOOOL! Partizan je u Ligi Evrope! Petar Škuletić strelac 2:1! Slavlje crno-belih pokvario je sukob igrača dva tima. Sve je počeo Ramos koji je odmah isključen, ali je uspeo da isprovocira Škuletića koji mu je odgovorio I takođe je isključen.

Napadač Partizana je sjajan meč upropastio isključenjem, propustiće bar jednu utakmicu u grupnoj fazi, možda i tri…