SL: Zvezda sijala u Valjevu

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalni skor u Superligi Srbije, pošto su u sedmom kolu bili ubedljivi protiv Metalca u Valjevu sa 85:66.

‘Crveno-belima’ je to sedma pobede zaredom, dok je Metalac zabeležio peti poraz i ostao na sedmom mestu tabele.

Izabranici Dejana Radonjića su vodili tokom celog meča, a prelomili su ga u drugoj četvrtini, kada su došli do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali do kraja meča.

Iako je domaći tim u nekoliko navrata uspeo da se malo približi, odličnom igrom košarkaši Crvene zvezde su došli do ubedljivog trijumfa.

Najbolji u timu Zvezde bio je Boban Marjanović sa 25 poena i sedam skokova, odnosno indeksom 32. Kapiten Marko Simonović je dodao 12 poena, a imao je šut za tri poena 4/5, a dvocifreni učinak imao je i Jaka Blažič, koji je meč završio sa deset poena i četiri skoka.

Kod Metalca, po 13 poena upisali su Dragan Kruščić i Boris Bakić.

Hala sportova u Valjevu bila je ispunjena do poslednjeg mesta za gostovanje Zvezde, koja je brzo povela sa 4:0 preko Marjanovića i Lazića, da bi usledilo buđenje domaćeg tima. Zahvaljujući Mičelu i Kneževiću, Metalac je preokrenuo na 6:4, ali odmah stao, pošto su ‘crveno-beli’ napravili seriju 9:0 za vođstvo 13:6.

Zvezda je od tada održavala prednost, ali je brzopletim greškama Radenovića i Marjanovića u napadu dozvolila domaćem timu da joj se primakne na četiri poena razlike (18:14). Iako su se ‘crveno-beli’ odvojili na plus sedam (23:16), Metalac je ponovo iskoristio njihove greške i prišao na minus dva (23:21), a tim rezultatom je i završena prva četvrtina.

U drugoj četvrtini je nastavljena velika borba, ali gosti iz Beograda nisu ispuštali vođstvo. Metalac se držao u igri do 15. minuta, a tada je Zvezda uspela da se odvoji i za tri minuta dođe do dvocifrene prednosti (39:29). Do kraja prvog poluvremena, ‘crveno-beli’ su samo povećali svoju prednost na plus 13 (44:31).

Kod Zvezde u prvih 20 minuta najbolji je bio Marjanović sa 13 poena i pet skokova, Blažič je dodao osam poena i četiri skoka. Na drugoj strani, Bakić je upisao devet poena.

Gosti su kontrolisali svoju prednost, koja je u 28. minutu bila 16 poena (64:48), ali su se košarkaši Metalca malo probudili i smanjili na 12 razlike (65:53). Ipak, Radonjićevi izabranici su nastavili sa odličnom igrom i kada su već imali pobedu u rukama, a u pretposlednjem minutu utakmice imali su i preko 20 poena prednosti, pa su rutinski priveli meč kraju.