Slaba poseta u ‘Pioniru’: Peković i Holden gledali Partizanovu pobedu – 82:61

Košarkaši Partizana ostvarili su i četvrtu pobedu u domaćem prvenstvu, a ovoga puta crno-beli su nadigrali valjevski Metalac rezultatom 82:61 (23:17, 25:19, 16:19, 18:69)

 

Crno-bele je protiv Valjevaca bodrio nekadašnji igrač i sadašnja NBA zvezda Nikola Peković, a duel je kao skaut posmatrao i legendarni Džej Ar Holden. Ni na ovoj utakmici u sastavu Partizana nije bilo Saše Pavovića, pa je u timu opet bio Miloš Glišić. Gostujući košarkaši pozdravljeni su aplauzom na predstavljanju.

Najefikasniji u pobedi bio je Edo Murić sa 21 poenom i osam skokova. Po 13 poena su ubacili Milutinov i Milosavljević, a dvocifren je sa 12 poena bio i Milan Mačvan.

Kod poraženih su se istakli Malešević sa 14 poena i Ljubičić koji je postigao 12.

Tokom prve četvrtine nijedna ekipa nije stvorila osetniju prednost. Zapažen je od starta bio Milutinov, a jedan od lepših poteza bilo je zakucavanje Daloa, koji je kasnije vezao nekoliko grešaka. Francuza je ubrzo zamenio Tepić. Na drugoj strani se istakao Ljubičić sa dve trojke i nekoliko asistencija. Ipak, karakterističnim poenima Mačvana Partizan dolazi do prednosti, na kraju prve deonice rezultat je 23:17.

Na početku drugog perioda Jevtović vezuje četiri laka poena, ali Partizan vraća ranije stečenu prednost serijom koju predvodi Milenko Tepić. Slede trojke Jošila i Murića, a onda brzi poeni gostiju zbog kojih Vujošević traži tajm-aut pri rezultatu 35:30. Posle odmora usledila je serija 9-0, što je značilo da je na poluvremenu 48:36.

 

Majstorović trojkom otvara drugo poluvreme, a posle zakucavanja Todorovića gosti smanjuju na minus pet. Ipak, Murić svojim poenima vraća dvocifrenu razliku. U ovom delu igre nekoliko minuta na parketu proveo je i Bezbradica, dok se u strelce sa linije 6.75 upisao i Vanja Marinković. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 64:55.

Sjajnu rolu imao je i kapiten Partizana Dragan Milosavljević koji je, kao i obično, bio jedan od najpožrtvovanijih u odbrani, a pogađao je sa distance u napadu.Razlika je dodatno porasla u četvrtom periodu. Dobre momente na ovoj utakmici imao je i Nikola Malešević koji je na kraju bio najefikasniji košarkaš Metalca. Konačan rezultat – 82:61.

Crno-belima je ovo četvrta pobeda, dok Metalac posle četiri odigrane utakmice ima skor 2-2.  Partizan u ponedeljak gostuje Vojvodini u Novom Sadu, a Valjevci dočekuju Tamiš.