Slavlje u Minhenu može da počne: Bajern šampion 24. put

Fudbaleri minhenskog Bajerna odbranili su titulu u Bundesligi sedam kola pre kraja šampionata.

Dominantna ekipa Pepa Gvardiole u 27. kolu je savladala Hertu u Berlinu sa 3:1, pa sada ima nedostižnih 25 bodova više od Borusije iz Dortmunda.

Prosto neverovatno zvuči podatak da je Bajern u dosadašnjem toku šampionata odigrao samo dve nerešene utakmice, a neporaženi su protiv njih bili samo Leverkuzen i Frajburg kod kuće (oba meča 1:1).

Bavarci su tako stigli do 24. titule u istoriji kluba i sada će moći da se posvete duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

Na utakmici u Berlinu Bajern je sve praktično završio u prvih 15 minuta. Toni Kros je pogodio u 6. posle dodavanja Milera, a osam minuta kasnije prednost je duplirao Mario Gece.

Berlinci su u nastavku učinili meč zanimljivim nakon što je Ramos u 66. minutu pogodio sa penala za 2:1, ali 11 minuta pre kraja Frank Riberi postavio je konačan rezultat.

Bavarci bi do titule stigli i da su poraženi u Berlinu, s obzirom da je Dortmund u derbiju kola igrao kod kuće bez golova sa Šalkeom.

U ostalim duelima odigranim u utorak, Braunšvajg je slavio protiv Majnca sa 3:1, a Volfsburg je bio bolji od Verdera na Vezeru istim rezultatom.

Bundesliga, 27. kolo:

Braunšvajng – Majnc 3:1
Verder – Volfsburg 1:3
Borusija Dortmund – Šalke 0:0
Herta – Bajern 1:3

sreda:
20:00 Augsburg – Bajern Leverkuzen
20:00 Frankfurt –Borusija Mehengladbah
20:00 Hamburg –Frajburg
20:00 Hofenhajm – Hanover
20:00 Nirnberg –Štutgart