Slavni fudbaler Crvene zvezde osuđen na devet godina zatvora zbog šverca kokaina

U legendarnim mečevima Crvene zvezde protiv Barselone 1996. godine je čuvao velikog Ronalda i bio standardan prvotimac crveno-belih, a 18 godina kasnije životni put ga je odveo na devetogodišnju robiju.

Bivši defanzivac Crvene zvezde Predrag Stanković je u Madridu osuđen na devet godina zatvorske kazne zbog švercovanja 950 kilograma kokaina čija vrednost na crnom tržištu je procenjena na 32 miliona evra. Zajedno sa njim je osuđen i bivši fudbaler Atletik Bilbaa i Erkulesa, Hesus Emilio Dijez de Mijer popularan po nadimku Ćući. On je takođe zaradio devet godina zatvirske kazne. Osuđeni su i fudbalski menadžeri Zoran Matijević (na 11 godina) i Pablo Akosta (5 godina) koji su takođe učestvovali u pomenutom krijumčarenju droge.

Sva četvorca su uhapšena u februaru 2009. godine u akciji španske policije pod imenom „Ciklon”. Oni su brodovima dopremali kontejnere sa drogom iz Argenine. U španske gradove Kadiz i Valensiju dopremili su kontejnere u kojima je bilo 600, odnosno 350 kilograma kokaina.Otkrio ih je jedan od saradnika koji je bio ubačen od strane policije kao doušnik.

Predrag Stanković je karijeru počeo u Zemunu, iz kojeg je 1994. godine prešao u Crvenu zvezdu. Tamo je ostvario veoma zapažene nastupe, a posebno se istakao dobrim igrama u večitim derbijima, u kojima je nekoliko puta bio strelac. Prešao je u Erkules na zimu 1997. godine, a tamo je nakon tri sezone i završio karijeru.

Posle toga se posvetio privatnom biznisu u mestu Plaha San Huan, sve dok se nije povezao sa švercerima kokaina.